2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Ezeket a műszaki cikkeket keresték a magyarok tavaly

Az időjárásállomásokat és a kenyérsütőket is elkapkodták

 A tavalyi év minden szempontból emlékezetes marad a magyarok számára, mivel a szokásosnál is több időt töltöttek otthon az emberek. „Mindez a termékvásárlási szokásokra is hatással volt, előtérbe kerültek az otthoni ételkészítésre alkalmas, valamint a takarításra használható kisháztartási gépek” – emelte ki Lucza Andás, az SDA-Divízió vezetője.

 A tavalyi évben a pandémia miatt jelentősen megnőtt a kereslet az otthoni kenyérsütők, hajnyírók, gőztisztítók és légtisztítók iránt, de a konyhai gépek forgalma is magas volt, ami annak köszönhető, hogy az otthon töltött időt egyre többen főzésre is fordítják. A hagyományos, ételkészítéshez kapcsolódó kisháztartási gépek, így például a kenyérpirítók, szendvicssütők, vízforralók és turmixgépek forgalma 2020-ban is magas volt a Sencor szerint.

Sláger: nedves törlésre alkalmas porszívó

„A hagyományos porszívók forgalma – ideértve a porzsákos, illetve a porzsák nélkülieket is -továbbra is töretlen. Emellett egyre nő az érdeklődés a robotporszívók iránt” – emelte ki az SDA-Divízió vezetője. Ezeknél általában véve a mopos, vagyis a nedves padlótörlésre alkalmas készülékeket részesítették előnyben a vásárlók. Az állóporszívók piaca pedig tavaly jelentősen bővült és ez a tendencia várhatóan idén is folytatódni fog a Sencor előrejelzése szerint. Mindez annak köszönhető, hogy egyre nagyobb üzemidővel rendelkeznek, ezért sokkal tovább lehet őket használni a következő feltöltésig.

Otthoni zenehallgatás

Mivel a kijárási korlátozás miatt a szabadidejük nagy részét is otthon töltik a magyarok, ezért a szórakoztató elektronikai termékekből is leginkább azok fogynak, amelyeket odahaza lehet használni. „A tavalyi évben ennek megfelelően megnőtt a kereslet a bluetooth-os termékekre, így például a party boxokra, hangfalakra és hangszórókra. Mindamellett 2020-ban még nagyobb igény mutatkozott a televíziókra és meglepő módon a lemezjátszókra is” – emelte ki Sztrakovics Péter, a Sencor márkamenedzsere.

Elkapkodtak az időjárás állomásokat

Az időjárásállomásokra tavaly minden eddiginél nagyobb igény mutatkozott, legyen szó kis digitális kinti hőmérőről vagy profi meteorológiai állomásról. „Ezeket annyian vásárolták, hogy a raktárkészleteink teljesen kifogytak az év végére ezekből a termékekből. Érdekes módon a digitális fotókeretek iránt jelenleg is nagy kereslet mutatkozik, ami annak tudható be, hogy az emberek számára felértékelődött azoknak a képeknek az értéke, amelyeket régen látott barátokról, rokonokról, ismerősökről készítettek, ezért szívesen jelenítik meg azokat lakásukban ilyen módon” – hangsúlyozta a Sencor termékmenedzsere. Hozzátette: véleménye szerint ez a tendencia megmarad az idei évre is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Újabb elismerések Miskolcnak – idén 9 Városmarketing Gyémánt-díjat, valamint Covid Marketing Különdíjat nyert a város   Miskolc idén is sik…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum