2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Észak-Kelet Magyarország legnagyobb innovatív öntödéje az Automotive kiállításon

Észak-Kelet Magyarország legnagyobb innovatív öntödéje az Automotive kiállításon

Johannes Schmidt, a Prec-Cast Kft. ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet a magyar-bajor együttműködés, illetve a magyarországi duális képzés szerepének fontosságára.  Schmidt úr a magyar beszállítók nemzetközi összehasonlításáról szóló kerekasztal-beszélgetés meghívott előadójaként vett részt a második Automotive kiállításon.

A Prec – Cast Kft. a Wolf cégcsoport leányvállalata, mely harmadik generáció óta 100 százalékban családi tulajdonú. A cégcsoport legnagyobb telephelye Magyarországon, Sátoraljaújhelyen található, emellett kínai és szlovák telephelyeket is működtetnek. A cégcsoport árbevétele 2013-ban meghaladta a 100 millió eurót (29,69 milliárd forint), a foglalkoztatottak száma cégcsoporti szinten 1430 fő.  A sátoraljaújhelyi üzem termékeinek 90 százaléka nyugat-európai exportra készül, 45-45 százalékban az autóipar és az elektronikai ipar számára.

Johannes Schmidt az előadáson kiemelte: „Nagyon fontos számunkra az észak-keleti régióban való munkahelyteremtés. Jelenleg 1000 embert foglalkoztat a Prec – Cast Kft. Magyarországon.”

A szakképzett munkaerő számának növelése érdekében együttműködés jött létre a Miskolci Egyetem, valamint helyi szakközépiskolák és a cégcsoport között. A megállapodás keretében a Prec-Cast Kft. gyakorlati helyet biztosít a tanulok számára, így saját munkaerőt tudnak képezni. Nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a leendő dolgozók kötődjenek a vállalati kultúrához és azonosulni tudjanak a kitűzött célokkal, elvárásokkal.  A cégcsoport reménykedik a duális képzés mihamarabbi bevezetésében, hogy akár a következő szemeszterben elindulhasson a képzés a Prec –Cast Kft. falai között is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …