2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Épül az új acélgyár Miskolcon

A mai sajtótájékoztató összehívásának témája, tájékoztatás a Miskolc Mini Mill projekt állapotáról. A Miskolc Mini Mill projekt egy barnamezős beruházás Miskolcon. Célja egy új acélgyár létrehozására, amely a legmodernebb technológiát alkalmazza,  melynek termelési kapacitása 320 000 tonna /év hengerelt áru és buga.  A teljes beruházás értéke 60 milló euró, amely jelentős beruházásnak számít a miskolci régió területén.  A projekt  több mint 300 hosszú távú munkahelyet teremt.

Aksam Barakat, az MSM Kft. Mint beruházó tulajdonosa tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy annak érdekében, hogy az eredeti tervezett ütemtervet tartani tudják (mely jelenleg némi késedelmet szenvedett) szükségessé vált a projektmenedzsment jelentős újraszervezése.

Az újraszervezett projekt beszállítói neves nemzetközi és belföldi vállalkozások; ilyen résztvevők többek között az olaszországi Danieli Ltd. –mint az olvasztósor szállítója, a törökországi Germaksan Ltd. –mint a hengersor beszállítója, a projekt fővállalkozója, valamint a Szlovákiai Hutny Projekt Kosice (HPKE) –mint generáltervező.

Az új menedzsment az MSM, Danieli és Germaksan kinevezett szakértőiből fog állni, melyet gyakorlott és jól ismert magyarországi ellenőrző szervezet egészít ki, a az erre vonatkozó megállapodás megkötése után.  Az új projektmenedzsment feladata, hogy egy olyan felülvizsgált üzleti tervet dolgozzon ki, amely az elveszett időt behozza, és az eredeti elfogadott pénzügyi tervet tartsa. A véghatáridő a kereskedelmi működés megindítására 2017. év második negyedéve.

Turgay Gerdan, a Germaksan vezérigazgatója és Sandro Cignola,  a Danielli projektmenedzsere beszédében elmondta, hogy az acélmű berendezéseinek beszállítói már elkezdték a technológia berendezések gyártását a projekt számára, és készen állnak a már legyártott berendezések szállítására. Az Ipari Parkban az építési terület előkészítése megkezdődött néhány meglévő épület lebontásával.

„Az MSM Kft új megbízható partnere lesz a helyi vállalkozásoknak, a kisebb anyagbeszállítóknak, szállítási és logisztikai vállalkozásoknak. Bár a projekt előrehaladott kivitelezési szakaszban van, de természetesen nagyon sok munka és kihívás vár az újonnan kinevezett projekt menedzsment csaapatunkra, de meggyőződésem, hogy közös erőfeszítéssel a projekt gyümölcsöző lesz az eredeti terveknek megfelelően – jelentette ki a tulajdonos, Aksam Barakat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek