2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Elindulnak az ünnepek előtti kiemelt hatósági ellenőrzések

Elindulnak az ünnepek előtti kiemelt hatósági ellenőrzések

„Tudatos karácsonyt kívánunk!”
Az NFH ünnepek előtti ellenőrzéseinek célja a biztonságos karácsonyi vásárlások feltételeinek biztosítása. A hatóság munkatársai az eladási árak megfelelő feltüntetésére, a vásárlói megkárosítások kiszűrésére, az akciós ajánlatok valóságtartalmának ellenőrzésére fókuszálnak.

Az ellenőrzések elsősorban a széles fogyasztói tömegeket vonzó nagy áruházláncok üzleteire, hiper- és szupermarketekre, bevásárlóközpontokra koncentrálnak, de jelen lesznek a kitelepüléseken, a vásárokon és a piacokon is.
Emellett a hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ fontosnak tartja a fogyasztók figyelmét felhívni a külföldi cégekkel szemben felmerült panasz esetén rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségekre, hiszen az ünnepi időszakban sokan utaznak külföldre, illetve vásárolják meg a karácsonyi ajándékokat külföldi üzletben vagy külföldi webáruházból.
A karácsonyi időszakban különösen nagy jelentőséget kap a tudatos vásárlás, és a tudatos fogyasztói döntéshozás. Ennek érdekében a hatóság folyamatos tájékoztatással segíti a fogyasztókat és a vállalkozásokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek