2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Élénk érdeklődés a svájci pályázati alap iránt

 Nyilvános tájékoztató fórum volt a szeptember 11-én megnyitott pályázati alap kapcsán.

Jean-Francois Paroz, a Svájci Államszövetség magyarországi nagykövete és Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy hozzáférhetővé válnak a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében meghirdetett „Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben” pályázati alap forrásai.
A 234 millió forint összegű alap célja, hogy kazincbarcikai kistérségben ösztönözze az új munkahelyek létrehozását, egyebek mellett a térségben működő vagy ott beruházó vállalkozások fejlesztésével.
A szeptember 11-ei bejelentést követően a teljes pályázati kiírást és a rövidített változatot is elérhetővé tették a felek, majd október 1-jére nyilvános pályázati fórumot hirdettek meg.

Konkrét kérdések, tervek

A város életében a munkahelyteremtés szempontjából mérföldkőnek számító pályázati alap nyilvános fórumát a vártnál is nagyobb érdeklődés kísérte.
Magánszemélyek, vállalkozók, cégek képviselői mellett több ügyfelet képviselő könyvelők, pályázatírók is jelen voltak.
Őket Wachter Balázs projekt menedzser és Kristonné Sipos Ágnes pályázati koordinátor tájékoztatta a legfontosabb tudnivalókról, majd az általános információk után konkrét kérdések alapján beszélték át a pályázati alap kritériumrendszerét, megvalósíthatóságát.
Számos támogatható és nem preferált üzleti területről, tervről szó esett, részletes kérdések és válaszok hangoztak el, plenáris jelleggel, majd személyes egyeztetés során.
A fórumot követően október második felében még legalább egy szakmai tanácskozásra kerül sor, melyen a tervek szerint a plenáris ülést követően újabb konzultációk lesznek.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…