2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná.

A Miskolci egyetemmel közösen a partnerek elkötelezettek a régió start-up ökoszisztémájának megteremtése irányában. Az együttműködési megállapodás tárgya, célja a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteinek megteremtése. Így a K+F+I terén közös programok kezdeményezése, az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének kialakításában, különös tekintettel a duális képzés kölcsönösen előnyös feltételeinek kialakítására.
Az Aluinvent a megalakulás (2012) óta az alkalmazotti létszámot nyolc főről 18 főre növelte. A jövő év végére teljes kapacitással működő gyár három műszakban mintegy negyven embert foglalkoztat majd. A jelenlegi 18 fős alkalmazotti létszámból 11 fő diplomás és 8 fő a Miskolci Egyetemen végzett, a cég munkatársai közül 3 fő tudományos fokozattal rendelkezik, s közülük 1 fő szintén a Miskolci Egyetemen szerezte meg azt.
Az Aluinvent célja, hogy itt, Borsodban a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia centrumaként működjön. Ehhez szoros partneri kapcsolatra törekszik a Miskolci Egyetemmel is.
Dr. Babcsán Norbert az Aluinvent Zrt. alelnöke és technológiai igazgatója, mérnök üzletember maga is büszke arra, hogy a Miskolci Egyetemen végzett egyben a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docense. Az elmúlt több mint két évtizedben kutatásait több mint húsz tudományos folyóiratban és könyvfejezetben publikálta. Öt évet töltött fémhabkutatásokkal Nyugat-Európa legnevesebb laboratóriumaiban. Nyolc fémhabokat érintő szabadalom feltalálója. Az elmúlt években mintegy 20 hallgató írta nála diplomamunkáját a Miskolci Egyetemről.
A most aláírt együttműködési megállapodás további szoros szakmai együttműködést jelent az a partnerek számára nem csak az oktatás és a képzés területén, hanem a konkrét kutatási és fejlesztési elképzelések megvalósításában is. A Miskolci Egyetem az Aluinvent által művelt tudományterületeken szakmai szakértői támogatást nyújt az Aluinvent számára a felmerülő igények szerint és a kölcsönösség alapján, valamint nyílt szakértői együttműködést biztosít.
Mint emlékezetes az Aluinvent Zrt. idén februárban avatta fel a Felsőzsolcai Ipari Parkban található 1000 t/éves kapacitású gyárát, ahol az ipari innovációs díjas környezetbarát alumínium hab építőipari paneleket gyártja. Az alumíniumhab egy olyan könnyű alumínium, ami úszik a vízen és a fához hasonlóan megmunkálható nem korrodálódik. Panelek formájában építőipari burkolatként, álmennyezetként, légkondicionáló falakként és dekoratív csempékként is használható.
Az Aluinvent Zrt egy induló cég, amely nem a századik okostelefonos szoftvert vagy az ezeregyedik webes szolgáltatást fejleszti, hanem egy hungarikumnak tekinthető magyar ipari innovációt juttatott el a széles körű nemzetközi siker előszobájáig.
Az alumínium hab gyártás terén a világ élvonalába tartozó cég a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködésével a megszerzett tudást és kompetenciát a felsőfokú oktatásba integrálhatja és az egyetemmel együtt tovább fejlesztheti azt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…