2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Egri középiskolások nyerték a PénzSztár észak-magyarországi regionális középdöntőjét

Egri középiskolások nyerték a PénzSztár észak-magyarországi regionális középdöntőjét

A Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Géniuszok nevű csapata nyerte az immár hatodik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének észak-magyarországi regionális középdöntőjét, és ezzel bejutott a november 28-án megrendezendő országos elődöntőbe.
A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére regisztrált mintegy 1100 négyfős team közül a 7 hazai régió és a határon túli magyar lakta területek legjobb 5-5 csapata mérte össze a tudását a november 22-én – 8 helyszínen párhuzamosan – megtartott középdöntőben.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett verseny legfontosabb célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse műveltségüket, egyúttal olyan kompetenciákat (pl. csapatmunka, szövegértés, érvelés, prezentációs készség) is fejlesszen, melyek a 21. században szintén nélkülözhetetlenek.

A résztvevőknek a középdöntőben is változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk tudásukról és rátermettségükről. A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak, számítási és szövegértési feladatok. A csapatoknak gazdaságtörténeti kérdésekben épp úgy bizonyítaniuk kellett a felkészültségüket, mint az aktuális pénzügyi, gazdasági eseményekkel összefüggésben. Olyan feladatok is helyet kaptak a játékban, melyek során a versenyzőknek szóban kellett prezentálniuk: be kellett mutatniuk egy – a környezetükben működő – eredményes vállalkozás vagy vállalkozó tevékenységét és sikerének titkát, illetve megadott pénzügyi, gazdasági témákban kellett érvelniük és meggyőzniük a zsűrit.

A Miskolci Egyetemen megrendezett észak-magyarországi regionális középdöntő az alábbi eredménnyel zárult:
1.    Géniuszok (Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Eger)
2.    Számkivetettek (Irinyi János Református Oktatási Központ – Óvoda, Általános Iskola, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon, Kazincbarcika)
3.    Az igazi Crash Cash (Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium, Salgótarján)
4.    Pókerarcok (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Salgótarján)
5.    Kenyérlángo$ (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Salgótarján)

A forduló nyertese a november 28-án, a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartandó nyolccsapatos elődöntőben küzdhet meg a fináléba jutásért. A december 13-án, a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezendő országos döntő győztes csapatának tagjai idén is elnyerik a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont, de a finálé többi résztvevőjére is értékes ajándékok és tudásalapú szakmai díjak várnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…