2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Egészséges ételek helyi gazdáktól”

Az Ökológiai Intézet Alapítvány, Öko Kertész Klub tagjaival információs standot szervez az egészséges, helyi élelmiszerek népszerűsítéséért a miskolci Termelői Vásáron. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vásárlási szokások kialakításának fontosságára, és a járókelőket a helyi, lehetőleg ökológiai gazdálkodásból származó termékek fogyasztására buzdítsa. Termény és befőtt bemutató, verseny, fotópályázat, kóstoltatás, szórólaposztás is szerepel a programban, illetve vásárlói tanácsadás mellett játékokkal, totókkal, nyereményekkel várjuk az érdeklődőket.

A rendezvényre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is. Részvételi szándékát kérjük, hogy előzetesen jelezze az fnzs@ecolinst.hu email címen.

A rendezvény helye: Miskolc, Erzsébet tér, Termelői Vásár

A rendezvény időpontja: 2018. október  21., 09:00 – 13:00-ig

A rendezvény háttere:

Sajnos fogyasztói társadalomban élünk, nagyon gyakran szupermarketekben vásároljuk meg élelmiszerünket, és így egyre kevesebb információnk van arról, hogy hol, milyen módszerekkel állítottál elő azokat. Szeretnénk, ha egyre többen kedvet kapnának ahhoz, hogy a piacon vegyék meg a főzéshez szükséges alapanyagokat, zöldséget, gyümölcsöt, tojást, közvetlenül a termelőtől, akiktől meg lehet kérdezni, hogy milyen fajta pl. az adott burgonya, sütni való, vagy inkább gombóchoz használjuk. Megtudhatjuk, milyen gazdálkodást folytat, és esetleg a későbbiekben módunk lehet meglátogatni gazdaságát is. Keressük a környezetkímélő gazdálkodásból származó, biotermékeket, amelyek előállítása során óvják a környezetet, magas beltartalmi értékkel rendelkeznek, és nem tartalmaznak növényvédőszer-maradványokat.

Az is fontos szempont, hogy a környékbeli gazdák termékeit megvásárolva alacsony a szállításból fakadó környezetszennyezés, és pénzünkkel a helyi gazdaságot támogatjuk.

A mai esemény egy nemzetközi kampány része, melyben 7 európai ország civil szervezeteivel működünk együtt a környezetkímélő gazdálkodás, helyi élelmiszerek népszerűsítése érdekében. A kampány hazai tevékenységeit a Magyar Természetvédők Szövetsége koordinálja, az ősz folyamán számos helyszínen főzőklubokat, akciónapokat szervezünk, és részt veszünk a „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi akciónapon is október 27-én.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek