2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Duplájára emeli a Vidékfejlesztési Minisztérium a baromfitartók állatjóléti támogatását

Duplájára emeli a Vidékfejlesztési Minisztérium a baromfitartók állatjóléti támogatását

Duplájára emelt állatjóléti támogatást biztosít a baromfitartóknak a tárca – jelentette be Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a Baromfi Termék Tanács székházában 2014. január 30-án megtartott elnökségi ülésen.

A tárca az eddigi 4 milliárd forintos baromfi állatjóléti támogatási keretet a duplájára emeli, így 2014-ben 8 milliárd forintra nő az összeg.

Czerván György ismertette, hogy a baromfi ágazat részére meghatározó jelentőséggel bíró állatjóléti támogatás működését eredetileg 2013. december 31-ig engedélyezte az Európai Bizottság. A kormányzat elkötelezett a baromfi ágazat fejlesztésében, a baromfitartók gazdasági és finanszírozási helyzetének javításában, ezért a támogatási program meghosszabbítását kérte az Európai Bizottságtól, amely 2018. december végéig engedélyezte Magyarország számára a baromfi állatjóléti támogatások jelenlegi formában történő fenntartását.

Az államtitkár bejelentette, hogy a baromfitartók érdekeit szem előtt tartva a 2014. évi első három negyedév utáni jogos igények után járó támogatást még idén kifizetik.

A megemelt összegű támogatás is bizonyítja, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium komolyan veszi az állattartók helyzetének stabilizálását és minden rendelkezésre álló eszközzel segítséget kíván nyújtani az állattartásból élő gazdálkodóknak.

A támogatás nyújtásával a kormányzat az elmúlt években tartósan magas takarmányárak miatt komoly kihívásokkal szembesülő baromfiágazat stabilizálásán túl a szektorban dolgozó vagy ahhoz kapcsolódó több tízezer vidéki ember foglalkoztatását, a hazai fogyasztók és az exportpiacok által keresett, az egészséges táplálkozáshoz biztonságos baromfihús előállítását kívánja elérni. A világban és Európában folyamatosan növekvő baromfihús iránti kereslet miatt Magyarország érdeke baromfiágazatának fejlesztése.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…