2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Csekkmentes megoldás, – adófizetés bankkártyával

Május 20-a nem csak a személyi jövedelemadó bevallásának, hanem a befizetésének is a határideje. Május első heteiben, ezért sokan keresik fel az APEH ügyfélszolgálatait, hogy a szükséges névre szóló „sárga csekkjeiket” megkapják. Pedig van más megoldás is: a bankkártyás fizetés. A csekkek és bankszámláról utalás helyett minden az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó adó, így a személyi jövedelemadó esetében is lehetőség van a bankkártyával történő befizetésre. A megoldás kényelmes és gyors befizetési mód, ráadásul így a postai ismételt sorban állás már mellőzhető.

Egy tranzakcióval több adónemre történhet a befizetés úgy, hogy az adóhatóság az adózó nyilatkozatának figyelembe vételével teljesíti a bankkártya útján befizetett összeg adónkénti elszámolását. Kiküszöbölhető így a téves számlaszámok megjelölése és a befizetni kívánt összeg elírása. A tranzakció adatai pedig azonnal bekerülnek a banki rendszerbe, ami meggyorsítja a jóváírásukat.

A bankkártyás befizetés további előnye, hogy költségei az államot terhelik, így a banki költségeket az ügyfelek megtakaríthatják.

Az adózók befizetést illetékességtől függetlenül teljesíthetnek saját nevükben vagy képviselőjük, illetve meghatalmazott képviselőjük meghatalmazottja, pénzügyi képviselője útján, amennyiben képviseleti jogosultságát igazolja.

Az észak-magyarországi régióban e szolgáltatást a nyitvatartási idő alatt a központi ügyfélszolgálatokon – Miskolc, Eger, Salgótarján- kívül a Mezőkövesd, Sátoraljaújhely, Gyöngyös, Balassagyarmat városokban működő kirendeltségeken is igénybe lehet venni.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…