2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Borsodi településeken is segített az Élelmiszerla-vina

Borsod-Abaúj-Zemplén megye két településén – Rudabányán és Teresztenyén – is véget ért Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja.

Rudabányán csaknem 600 kilogramm burgonyát takarítottak be, ezen kívül paprikát és paradicsomot termeltek az programban aktívan közreműködő helyi családok részvételével. A terményt 81 nehéz helyzetben lévő helyi lakos kapta, akik közül többen a termelésben is részt vettek.

Teresztenyén burgonyát, hagymát, uborkát termeltek a program keretében, tudtuk meg Brogli Attila polgármestertől. Összesen 1,2 tonna burgonya, 1 mázsa uborka termett. Ezeket nagyrészt szétosztották, a burgonya egy kisebb részét jövőre elvetik majd. A terményeket közösségi rendezvényeken használták fel és a településen élő rászorulóknak, időseknek, közmunkásoknak adták.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. A program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben zöldségeket termelnek, az előállított élelmiszert pedig odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek