2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 5 szervezet közösségi programja nyerte el az áruházlánc támogatását

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 5 szervezet közösségi programja nyerte el az áruházlánc támogatását

Önök választottak, a Tesco segít!

Kihirdette a Tesco a helyi, jótékony kezdeményezéseket támogató „Ön választ, mi segítünk” pályázatának nyerteseit. Az áruházlánc vásárlói országosan 61 körzetben szavazással választották ki a nyerteseket, akik együtt összesen több mint 24 millió forint összegű támogatást kapnak. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 5 szervezet nyert egyenként 400.000 forint összegű támogatást programja megvalósításához. A legtöbb szavazatot a megyében a Miskolci Autista Alapítvány kapta.
A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának célja, hogy országszerte olyan helyi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a Tesco vásárlói és munkatársai élnek. Országszerte 61 körzetben 177 helyi civil szervezet ötletére szavazhattak a vásárlók. Ők több mint 2,9 millió szavazatot dobtak be összesen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a helyi kezdeményezések összesen 164 562 darab szavazatot szereztek.

Az idei programban országosan a gyermekek, fiatalok oktatását, fejlesztését célzó programok bizonyultak a legnépszerűbbnek, a 61 körzetből 32 helyen ilyen témájú kezdeményezés nyerte el a közösség és vele együtt a Tesco támogatását. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 5 helyi pályázó lett a program nyertese: a Gömöri Iskolások Gyermekalapítvány, a Miskolci Autista Alapítvány, az Összefogás az Ózdi Nemzetőr úti Óvoda Gyermekeiért Alapítvány, a Búzavirág Alapítvány és az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért nevű szervezet. Segítségükkel interaktív iskolai oktatókert épül Putnokon, Miskolcon terápiás kertet újítanak fel, újfajta mozgásfejlesztő programmal nevelik a gyermekeket az ózdi Nemzetőr úti Óvodában, hátrányos helyzetű gyerekek vehetnek részt napközis táborban Vámosújfaluban, valamint Tiszaújvárosban egy új mezítlábas sétányt is létrehoznak.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra összesen 569 civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket.

Az áruházlánc vásárlói minden vásárlást követően egy darab zsetont kaptak, melyet a számukra legszimpatikusabb szervezet, illetve program neve mellé dobhattak be az áruházakban elhelyezett zsetongyűjtő pontokon. Az egy hónapos szavazási időszak alatt országosan a legtöbb zsetont a Szeged Extra (53 950 darab) és a Székesfehérvár Palota (49 947 darab) hipermarketekben dobták be, a legaktívabbak pedig a sarkadi szupermarket áruház vásárlói voltak, ők a vásárlások 94 százaléka után bedobták a zsetonjukat. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kazincbarcikai Tesco hipermarketben dobták be a legtöbb zsetont (27 505), míg a legaktívabbak a tiszaújvárosi áruház vásárlói voltak, ahol a vásárlások után adott zsetonok 42,9 százalékát dobták be.

Országos szinten a legtöbb szavazatot, 81 864 darabot a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért gyűjtötte be, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig a legtöbben a Miskolci Autista Alapítványt (31 361 szavazat) támogatták.

„Az „Ön választ, mi segítünk” remek példája a dolgozók, vásárlók és a programban résztvevő valamennyi partner összefogásának, melynek célja, hogy pozitív hatással legyünk saját helyi közösségeinkre. Fantasztikus, hogy mennyi mindent tehetünk egy apró zsetonnal. Nagyon jó érzés volt látni a kampányoló szervezetek kreatív akcióit áruházainkban! Egyúttal szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatta őket céljaik megvalósításában, tegyenek így a jövőben is.” – nyilatkozta Bill O’Neill, a Tesco közép-európai vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek