2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Bírság sürgető telefonhívások miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Capital Partners a.s. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor szolgáltatásainak népszerűsítése érdekében eljáró ügynökei és más személyek közül többen, több alkalommal is ugyanazt az ügyfelet hívták fel telefonon.
A GVH-hoz eljutott panaszokból kiderült, a potenciális ügyfeleknek tekintett panaszosokat több alkalommal – akár késői időpontban is – keresték telefonon a befektetési szolgáltatások kínálatával, időnként azt követően is, hogy az ügyfél kérte, hogy ne zaklassák. A Versenytanács a Capital Partners a.s. felelősségét állapította meg, egyrészt, mert a társaság szolgáltatásairól tájékoztatást nyújtó ügynökök, képzésben résztvevők és más személyek magatartása a cseh székhelyű vállalkozás érdekét szolgálta, másrészt, mert a Capital Partners a.s. nem gondoskodott olyan megoldásról, hogy ugyanazt a potenciális ügyfelet ne hívhassák fel többször is.

A Versenyhivatal 20.000.000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozásra. A bírság mértékének meghatározásánál a GVH – többek között – súlyosító körülményként értékelte, hogy a tevékenység során igen sok megkeresésre került sor, illetve számos ügyféllel kötöttek szerződést nagy számú és nagy értékű tranzakciót bonyolítva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek