2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Bírósági eljárási illeték fizetése önadózással

Év elejétől önadózással, a BION nyomtatványon elektronikusan is be lehet fizetni a bírósági eljárási illetéket.

Ha a keresetindítási határidő legalább 31 nap és a bírósági eljárás kezdeményezésekor az illeték összege  az 500 000 forintot meghaladja, nincs más tennivaló, mint letölteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról az említett nyomtatványt és elektronikusan visszaküldeni. Az illetéket legkésőbb a bevallás benyújtását követő munkanapon kell megfizetni a 312-es NAV Elektronikus bírósági eljárási illeték bevételi számlára.

Fontos, hogy mindig be kell küldeni a bevallást is, nem elég csak az eljárási illetéket megfizetni, mert olyankor a NAV az összeget túlfizetésként tartja nyilván.

Ha az adózónak a folyószámláján nincs 5 000 forintot meghaladó tartozása, a bevallás benyújtását követően a NAV igazolja az eljárási illeték megfizetését mind a felperesnek, mind az eljáró bíróságnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…