2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Ónodi Vásárt fejlesztik kormányzati támogatásból

– Egy 1396. július 9-én kelt oklevelében Zsigmond király Ónodnak Mezővárosi és Vásártartási jogot adományozott. Ónod ezzel az egyik legrégebbi vásártartási joggal rendelkező település az országban,

  és 618 éve a mai napig minden hónap első csütörtökén Országos Állat- és Kirakodó Vásár van a településen, ahová sok ezer vásározó ellátogat, – mondta Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára az ónodi vásárban ma, amikor Tarnóczi József, Ónod Község Polgármesterének képletesen átadta a 25 millió forintot, amelyet egyedi támogatásként ítélt meg a kormány.

Az államtitkár hozzátette: Ide nem csak azért jó eljönni, mert minden elképzelhetőt meg lehet vásárolni, hanem azért is mert jókat lehet enni, inni, ami egy jó vásár ismérve. Az sem utolsó szempont, hogy nem csak a vevők járnak jól, hanem az eladók is, hiszen az otthon megtermelt gyümölcsöt, zöldséget itt el tudják adni.

Tarnóczi József polgármestertől megtudtuk, hogy ezt a pénzt, az alapinfrastruktúra fejlesztésre fordítják, arra törekszenek, hogy a hatósági előírásoknak megfeleljenek, valamint a járdák, utak rendbetételére.

Persze ha már itt jártunk akkor körbenéztünk kicsit. Mi mindent láttunk? Nagyon sok háziállatot, amelyre az eladók elmondása szerint ma nem igazán volt jó kereslet. Volt öt hetes kis kecske 6000 forintért, kakasok 3-6000 forintig, lovak 290-350-400 ezer forintért, anyakecskék 25 000 ft-ért, kiskutyák, akár ingyen is. Ami fogyott az a zöldség, gyümölcs, sajt, virág, kertiszerszám, háztartási apróság, ruhanemű. Ami finom volt az a hurka, kolbász, sült, lacipecsenye, csülök, lángos…

OBE_OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek