2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Az ITA is támogatja a Virginiába kitelepülő vállalatokat

Az ITA is támogatja a Virginiába kitelepülő vállalatokat

Nincs még egy állam az Amerikai Egyesült Államokban, amelyik ennyire kedvező feltételeket nyújtana a kitelepülő vállalatok számára. A fejlett infrastrukturális hálózata mellett, stabil energiaforrásokkal és kedvező adózási kulcsokkal rendelkezik. Ezen felül az USA Nemzetközi Kereskedelmi Igazgatása is minden segítséget megad a vállalatok megállapodásához, illetve fejlődéséhez.

A Forebes és a CNBC, üzleti kiadványok elemzései szerint, Virginia állam minden esetben az első helyet foglalja el a befektetések és vállalkozások szempontjából. A harmadik legnagyobb szállítási hálózattal rendelkező államból, könnyedén elérhetőek az USA fő piaci területei. Szintén itt található az USA harmadik legnagyobb konténer kikötője, amely kiváló kapcsolattal rendelkezik a vasúthálózat és a földi szállítások útvonalaihoz is. Ami a légiközlekedést illeti, a Washington Dulles nemzetközi repülőtér 24 órás szolgálatban indít járatokat, közel 130 célállomásra. Virginia változatos energiaforrásokkal rendelkező állam. Stabil energiaellátása szilárd alapot képez az államban működő vállalatok számára. Az elektromos áram költségei közel 25%-kal maradnak el a nemzeti átlagtól.

Az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Igazgatása is (ITA – International Trade Administration) nagy figyelmet fordít a külföldi vállalatokra, amelyeknek segítséget nyújt és tanácsot ad a kereskedelmi tevékenységüket illetően. Az ITA kereskedelmi szolgáltatások divíziója (U.S. Commercial Service) 107 amerikai városban, illetve 80 különböző országban végzi tevékenységét. Az amerikai piacban érdekelt vállalatoknak az exporttevékenység minden lépésében segítségére vannak. Világszínvonalú, naprakész piackutatási eredményeikkel adnak lehetőséget az USA piacának szegmentálására is. E mellett, minősített vásárlói és terjesztői kapcsolataikkal válik lehetővé az export áruk gyors értékesítése.

Az amerikai-magyar üzleti kapcsolatok kialakításában az AHEC (Amerikai Magyar Cégvezetői Kör) lesz segítségére a hazai vállalatok vezetőinek. A szervezet kapcsolati hálója szinte az összes piaci szegmenst lefedi, valamint tagjaik a vállalatok tulajdonosi és döntéshozói köreiből kerülnek ki.

Január 21-én Budapesten Matthias Duys, Virginia állam kormányzójának képviselője tartott részletes beszámolót az állambeli üzleti lehetőségekről, a vállalatok kitelepülésének költségeiről, a vállalati működés költségeiről, illetve több kapcsolódó témáról, amelyre minden érdeklődő üzletembert szeretettel várnak.

A képviselő előadását megelőzően, Dr. Kürti Sándor, a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. alapító tagja mondott bevezetőt, majd Makai Zsolt a U.S. Commercial Service munkatársa tárta elénk az USA-ban működő vállalatok segítésének mikéntjét, beszámolt az amerikai-magyar üzleti kapcsolatokról és a szervezet ( működéséről, tevékenységeiről.

Amellett, hogy Virginia állam üzleti szempontból optimális választás, élhetőségét tekintve is megállja helyét. 34 állami park, 51 természetvédelmi terület és 32 nemzeti park várja az ott tartózkodó üzletembereket és családjaikat. A QC Press kimutatása szerint, a dél-atlanti államok közül, Virginia a legegészségesebb állam.

Az eseményt a Magyar Amerikai Cégvezetői Kör rendezte.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek