2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Az amerikai helyettes külügyi államtitkárral tárgyalt Szijjártó

Az amerikai helyettes külügyi államtitkárral tárgyalt Szijjártó

 Az ukrán válságról, a norvég alapokkal kapcsolatban kialakult helyzetről, valamint a magyar-amerikai gazdasági együttműködésről is szó volt Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának helyettes államtitkára, Thomas O. Melia szerdai budapesti találkozóján – tájékoztatta Fülöp Judit, az államtitkárság sajtófőnöke az MTI-t.

A tájékoztatás szerint Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar-amerikai gazdasági együttműködés sikertörténete újabb fejezetéhez érkezett, hiszen az amerikai vállalatok által Magyarországon létrehozott munkahelyek száma meghaladta a 90 ezret.

Megvitatták az ukrajnai helyzetet, amellyel kapcsolatban az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország egy politikailag, és gazdaságilag stabil, kisebbségek jogait tiszteletben tartó Ukrajnában érdekelt. Ehhez Magyarország a szükséges támogatást biztosítja – áll a közleményben.

A találkozón beszéltek arról, hogy az ukrajnai helyzet minden eddiginél egyértelműbben hívja fel a figyelmet az európai energiabiztonság sürgető kihívásaira.

Szijjártó Péter tájékoztatást adott a helyettes államtitkárnak a norvég alapokkal kapcsolatban kialakult helyzetről. Felhívta a figyelmet arra, hogy a közpénzekkel mindenkinek törvényesen és átlátható módon kell gazdálkodnia, valamint tájékoztatta partnerét a Holokauszt-emlékévvel kapcsolatos kérdésekről.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek