2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Az Aegonra ruházza át a CIG a lakossági ügyfeleit

Budapest, 2014. július 21., hétfő (MTI) – A CIG Pannónia nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) döntött arról, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át lakossági állományát – közölte a tőzsdén is jegyzett biztosító hétfőn az MTI-vel.

Az átruházás a felügyeleti engedély megszerzésének időpontjában lép hatályba.

A döntés a CIG Pannónia teljes portfoliójának mintegy 1 százalékát érinti és összhangban van a biztosító megújult stratégiájával. Ez alapján elsősorban azokra a speciális célpiacokra fókuszál a társaság, amelyeken versenyképes termékekkel, nyereségesen tud működni. Ez pedig a vállalati üzletág.

A CIG Pannónia EMABIT és az Aegon Magyarország a jövőben további együttműködéseket tervez kialakítani.

“Az idei egyik legfontosabb célunk, hogy nem-életbiztosítónkat is profitábilis pályára állítsuk, miután az anyavállalat, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. már nyereségesen működik” – idézi a közlemény Kádár Gabriellát, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatóságának elnökét.

Az Aegon a lakásbiztosításban lesz még erősebb az átvétellel, illetve újra felveszi termékpalettájára az utasbiztosítást – idézi a közlemény Zatykó Pétert, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatóját.

A CIG Pannónia EMABIT Zrt. az MTI kérdésére közölte az átruházott állomány adatait. Eszerint kevesebb mint 3000 szerződőt érint a megállapodás. A szerződések összesített állománydíja – az éves biztosítási díj összege – mintegy 80 millió forint.

Az átruházás ellenértéke üzleti titok, azt egyik fél sem hozza nyilvánosságra.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…