2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Az adóhatóságtól kér vizsgálatot az MSZP pénzügyi szolgáltatók kapcsán
Az adóhatóságtól kér vizsgálatot az MSZP pénzügyi szolgáltatók kapcsán

Az adóhatóságtól kér vizsgálatot az MSZP pénzügyi szolgáltatók kapcsán

Az adóhatóságtól kér vizsgálatot az MSZP pénzügyi szolgáltatók kapcsánAz adóhatóságtól és az adatvédelmi biztostól kér vizsgálatot az MSZP azokkal a pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban, amelyek sajtóhírek szerint eleve azzal a céllal adnak hitelt, hogy később megszerezzék az adós ingatlanát. Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerint az APEH-nek meg kellene vizsgálnia azokat a cégeket

, amelyek megveszik, majd néhány napon belül továbbadják a bedőlt hitel miatt eladott vagy elárverezett lakásokat. Ezek a cégek sajtóhírek szerint sok esetben kapcsolatban állnak azzal a pénzügyi szolgáltatóval, amely korábban hitelt adott az ingatlanra.

Azt mondta: a sajtóban megjelent hírek alapján a pénzügyi szolgáltatók vezetői ellen vagyonosodási vizsgálatot kellene indítani, mert néhány hónapos hitelezési tevékenység után a régit bezárják és új néven alapítanak céget, de a cél ugyanaz, az ügyfelek szándékos megkárosítása.

Az MSZP az adatvédelmi biztostól azt kéri, vizsgálja meg, hogyan kerülhettek nyilvánosságra olyan adósok személyes adatai, akiknél számítani lehet arra, hogy bedől a hitelük. Török Zsolt az interneten és újságban is látott ilyen táblázatot. Szerinte ki kellene derülnie, hogy ez kinek a felelőssége, és okoztak-e kárt, akik nyilvánosságra hozták a személyes adatokat.

Török Zsolt kitért arra: az ilyen ügyekben egyrészt a civil szervetek segíthetnek, másrészt az állam, azzal, hogy törvényeket hoz a kisemberek védelmében. Ide sorolta például a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének megerősített fogyasztóvédelmi jogkörét, illetve a lakáshitelesek megsegítéséért alkotott törvényt.

A szocialista politikus sajnálatosnak nevezte, hogy miközben a törvény parlamenti szavazásakor a Fidesz képviselői nem voltak jelen, a legnagyobb ellenzéki párt kritizálja az MSZP-t a lakáshitelesek miatt.

/MTI/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek