2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Átadták Az év felelős foglalkoztatója elismeréseket

Idén első alkalommal adták át Az év felelős foglalkoztatója elismeréseket mikro- és kisvállalkozások, közép- és nagyvállalkozások, illetve a közszféra szervezetei számára – közölte az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Nonprofit Kft. (OFA) az MTI-vel csütörtökön.
A tájékoztatás szerint a pályázat célja a felelős foglalkoztatói szemlélet népszerűsítése, a jó gyakorlatok bemutatása és elismerése.

Az elismerést a mikro- és kisvállalkozások kategóriában a ForArea Gazdaságfejlesztő Kft., közép- és nagyvállalkozások kategóriában az E.ON Hungária Zrt., a közszféra szervezetei közül pedig a Heves Megyei Kormányhivatal nyerte el pályázatával. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzési különdíjat ajánlott fel, amelynek a nyertese a Nestlé Hungária Kft. lett. A szakmai konferenciát a pályázókon felül is nagy érdeklődés kísérte.

A díjat átadó Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint kiemelte: a családok és az emberek jólétének emelkedéséhez vezető munkában kiemelt szerepe van azoknak a szervezeteknek, amelyek felelősen gazdálkodnak a rájuk bízott erőforrásokkal, valamint távlatokban és fejlődésben gondolkodnak.

Pákozdi Szabolcs, az OFA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kitért arra, hogy a munkaerő megtartásához szükségesek azok az intézkedések, melyek elősegítik a dolgozók elkötelezettségét, a dolgozói lojalitást. A vállalkozásoknak ki kell alakítaniuk azt a szemléletmódot önkéntes tevékenységekkel, ami túlmutat a jogszabályi előírások területén.

Bihall Tamás, a MKIK alelnöke a pályázatok értékelésekor elmondta, hogy a felelősen gondolkodó vállalatoknál a képzés és a szakképzés is kiemelt fókuszban van, ezzel hozzájárul az egyén tudásának növeléséhez és ahhoz, hogy a vállalatnál karrierút álljon előtte.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…