2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Átadták a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseit

Átadták a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseit

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseket pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium budapesti székházában.

A hónap beruházója az Infineon Technologies Cegléd Kft., a hónap kis- és középvállalkozása a Digiterm Kft., a hónap induló vállalkozása a Distinction Kft. lett.

 Varga Mihály hangsúlyozta: a díjak odaítélésével szeretnék a magyar sikerekre, a sikeres vállalkozásokra ráirányítani a figyelmet. Hozzátette, az elismerések mutatják azt is, hogy a magyar gazdaság képes a több munkahelyet, jövedelmet adó megújulásra, az innovációra és fejlesztésre. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy az ország számára többlethasznot, munkahelyet hozó vállalkozások számíthatnak a kormány segítségére.

 

Az Infineon Technologies vállalatcsoport az ipari alkalmazású félvezetők fejlesztésében és gyártásában több területen vezető szerepet tölt be, leányvállalatain keresztül világszerte több mint 27 600 munkatársat foglalkoztat, árbevétele a 2013-ban lezárult üzleti évben elérte a 3,9 milliárd eurót.

 

A vállalatcsoport új, 65,6 millió euró értékű beruházást valósít meg Cegléden, amely a vállalat egyik legjelentősebb európai bővítése. Az 533 új munkahelyet létesítő beruházás közvetlen célja a félvezetők iránt jelentkező igények kielégítése, valamint a meglévő kapacitások korszerű, versenyképes technológiával történő bővítése. A gyártás teljes felfutásával a cég 1050 főre bővíti a foglalkoztatottak számát 2018-ig. Cegléden most félvezető-szerelés és mérések folynak.

 

A Digiterm Kft. az elmúlt húsz évben saját fejlesztésű és gyártású dialízis székeivel az európai dialízispiac egyik jelentős szereplőjévé vált. A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás közel 50 embernek ad munkát, éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot, termékeit a világ több mint 40 országába exportálja. A Digiterm piaci részesedése a dialízisszék-gyártásban Európában 10 százalék feletti, de évente növekvő mértékben van jelen az orosz, az arab, a dél-amerikai és az afrikai piacokon is.

 

A Distinction Kft. mobilszoftver-fejlesztő startup cég, amely olyan világcégeknek dolgozik, mint a Red Bull, a Skyscanner vagy a Microsoft, de együttműködtek már az Audival is. Emellett saját fejlesztésű mobilalkalmazásaival – mint a cocktail flow, a weather flow, vagy az appflow – nap mint nap több millió felhasználót ér el a világ különféle pontjain.

 

A Distinction Kft.-t  Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László alapította, akik közösen 3. helyezést értek el a Microsoft Imagine Cup 2008-as párizsi döntőjében. E verseny inspirálta az akkor még egyetemista csapatot, hogy 2010 szeptemberében elindítsák Distinction nevű vállalkozásukat. A Distinction 22 embernek munkát adó, közel 300 millió forintos árbevétellel rendelkező vállalkozássá nőtte ki magát.

 

A Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseket Varga Mihály kezdeményezésére a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében 2013 augusztusától adják át havonta három kategóriában.

 

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek