2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
APEH: 13 adózó tartozik egymilliárd feletti összeggel

APEH: 13 adózó tartozik egymilliárd feletti összeggel

 APEH: 13 adózó tartozik egymilliárd feletti összeggelAz APEH 2010 első negyedévében 160 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán – a bírságokat is beszámítva – 5 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül a legnagyobb adótartozás 2,8 milliárd forint, amivel az ötödik helyezést lehetett „kiérdemelni”. Egymilliárd forint feletti adótartozása 13 adózónak van, a „milliárdosok klubjába” három magánszemély is bekerült.Az adóhatóság negyedévente teszi közzé azon adózók adatait, akiknél jogerős határozatban jelentős adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették határidőre.

A listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülnekfel. A nagy adósok most közzétett listáján 105 vállalkozás és 55 magánszemély szerepel, a cégek legtöbbje felszámolás vagy végelszámolás alatt van.

A lista élén a budapesti székhelyű TETRAVENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással. A második legnagyobb adós a budapesti EURO-KONZORCIUM Út-Hídépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. „f.a.”, 3,6 milliárd forinttal, a harmadik pedig az ugyancsak fővárosi székhelyű PILLÉR-2000 Építőipari Kft. „f.a.” 3 milliárd forinttal.

A magánszemélyek közül a kiskőrösi illetőségű Lukács János tartozik a legnagyobb összeggel, a bírságokat is beleértve 2,8 milliárd forinttal, amivel sikerült az ötödik helyre felverekednie magát. Őt a győri Perjési Szabolcs követi 1,2 milliárd forinttal, majd a budapesti című Chen Ling, akitől ugyancsak a jogkövetkezményekkel együtt összesen 1,15 milliárd forintot követel az adóhatóság. A felsorolt magánszemélyeken kívül még a budapesti Poór Benedeknek van 200 millió forint feletti (206 millió forint) adótartozása, míg 100 millió forint feletti a nevesített adósokkal együtt összesen nyolc magánszemélynek.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…