2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Amit a padlásfödém szigeteléséről tudni érdemes

Nyáron általában nem gondolkodik az ember a lakás szigetelésén, de ahogy bejönnek az első mínuszok, rögtön eszébe jut ez a hiányosság. Ha másért nem, akkor azért, mert a fűtésszámla igen magasra rúg, de a lakásban még sincs annyira meleg, ami indokolná a költségek ilyen szintű emelkedését.

Azonban ha tudjuk, hogy a meleg nem csupán a szigeteletlen homlokzati falon távozik, hanem megközelítőleg 30 százaléka felfelé, a padlás irányába szökik el, akkor égetően sürgőssé válik a padlásfödém szigetelése. De hogyan és mivel szigeteljünk? Mutatjuk!

Természetes és nem természetes szigetelőanyagok

A szigetelőanyagok piacán nagyon sok különféle szigetelőanyag van, így mindenki eldöntheti, hogy milyen szempontok szerint választja ki a padlásfödém szigeteléséhez a megfelelő terméket.

A modern szigetelőanyagok legtöbbje igen hatékonyan alkalmazható, de sajnos a többségük nem természetes anyagból készül. Akit nem nagyon foglalkoztat az ökológiai lábnyoma, annak ez általában nem jelent problémát, de valószínűleg csak azért, mert nincs tisztában azzal, hogyha nem természetes anyagokkal vesszük körbe magunkat, ebbe beleértve a szigetelést is, akkor hosszú távon megbetegedhetünk. Ugyanis többek közt például a polisztirol bár nagyon olcsó és jó szigetelő képességekkel bír, de kémiailag előállított anyag, ami borzasztóan káros az egészségre.

Ezzel szemben a természetes hőszigetelő anyagok nem csupán fenntarthatóak környezetvédelmi szempontból, hanem ezeket nem kezelik mindenféle káros vegyszerekkel, vagyis az egészségre egyáltalán nincsenek káros hatással. Nem beszélve arról, hogy a természetes hőszigetelő anyagok hővezetési tényezője nagyon alacsony, ami azt jelenti, hogy nem csak felveszik a versenyt a modern, de nem természetes hőszigetelőkkel, hanem a legtöbb esetben hatékonyságban magasan lepipálják azokat.

Járható és nem járható padlásfödém-szigetelés

A szigetelőanyag kiválasztásánál padlásfödém esetében az is kérdés szokott lenni, hogy járható vagy nem járható szigetelőanyagot alkalmazzunk-e. A két típusú szigetelés közötti különbség lényegében abban rejlik, hogy a járhatóra ráléphetünk, míg a nem járható szigetelés esetén szükség van alátámasztásra és járóréteg kialakítására, hiszen erre nem ajánlott rálépni.

Tehát ha alapvetően semmire sem tervezzük használni a padlást, akkor megfelelő lehet a nem járható szigetelőanyag, de ha a padlásteret például tárolásra használnánk, akkor sokkal egyszerűbb eleve járható szigetelést választani, mint a nem járhatóhoz alátámasztást és járóréteget kialakítani.

Amennyiben Ön is a padlásfödém szigetelésén gondolkodik, és szeretne valóban természetes, környezetbarát és az egészségre ártalmatlan hőszigetelő anyagot használni, vegye fel a kapcsolatot a Naturica Group munkatársaival, akik 10 év tapasztalatával állnak rendelkezésére!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…