2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Adatvédelmi nap: az OTRS megosztja tippjeit arról, hogy miként lehet védekezni a kibertámadásokkal szemben

Adatvédelmi nap: az OTRS megosztja tippjeit arról, hogy miként lehet védekezni a kibertámadásokkal szemben

A kibertámadásoktól való fenyegetettség világszerte nő / Az IT vezetők több mint fele aggódik egy felmérés szerint

Cupertino, 2019. január 22. – az éves adatvédelmi nap, amely január 28-án kerül megrendezésre, egyre fontosabb a közelmúltban történt hacker-támadások miatt. Ebben a hónapban, több száz német politikus és celebritás privát adatai kerültek ki az internetre. Az USA-ban a Starwood hotellánc több mint 500 millió ügyféladatával történt visszaélés. Ez csak kettő a kiberbűnözés számtalan példája közül.

Az adatvédelmi napot eredetileg az Európa Tanács kezdeményezte 2006-ban. 2008-ban a National Cyber Security Alliance (NCSA) kiterjesztette a kezdeményezést az USA-ban és egész Észak-Amerikában is. A nap célja az adatvédelmi tudatosság növelése világszerte.

Az OTRS Group által az IT igazgatók és vezetők között nemrégiben végzett felmérés szerint az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában a válaszadók több mint egyharmada (34%) nagyon aggódik a kiberbűnözés miatt, míg 29% nyilatkozott úgy, hogy aggódik. Ijesztő, hogy az IT vezetők mindössze 34%-a állította, hogy alaposan fel van készülve a biztonsági incidensekre, míg 35%-uk gondolja úgy, hogy fel van készülve.

„Sajnos, nincs lehetőség a kibertámadások elleni teljes védelemre, de a többszintű biztonsági gyakorlatok egyértelmű folyamatokkal, technikai felkészüléssel, képzéssel és gyors reakcióval a kockázat csökkenthető” – mondta Jens Boethe, az OTRS Group globális tanácsadási igazgatója. „A kiberbűnözés elleni harc mindig a vállalatok, a kormány és a digitális felhasználók közös felelőssége.”

Mint hivatalos NCSA „Data Privacy Day 2019 Champion”, az OTRS Group a következő fontos tanácsokat állította össze a vállalatoknak, hogy segítsen

Biztosítsa a zökkenőmentes folyamatokat
Fogadja ezeket a folyamatokat és munkafolyamatokat – mind a fenyegetések elleni védelem, mind a támadásokra való reagálás érdekében. Határozza meg a folyamatokat most, hogy értékes időt takarítson meg később: minél rövidebb a támadás, annál kisebb a kár.

Vegye figyelembe a szükséges technikai óvintézkedéseket
Még a látszólag kis technikai óvintézkedések is segíthetnek a támadások megelőzésében. Telepítsen tűzfalakat, víruskereső rendszereket, titkosítási eszközöket, biztonsági frissítéseket és behatolásérzékelő rendszereket. Ha nem rendelkezik szakértelemmel, kérjen tanácsadót a biztonsági rések azonosításához és javításához.

Biztosítson rendszeres képzéseket
Kapcsolja be az összes érdekelt felet, és rendszeresen tájékoztassa őket az esetleges eseményekről és a technikai óvintézkedésekről. Minden alkalmazottnak tudnia kell, hogy mennyire fontos a folyamatok fenntartása, hogy megakadályozzák a hackerek hozzáférését a hálózathoz és azt, hogy káoszt okozzanak.

Vészhelyzet esetén gyorsan és biztonságosan reagáljon
Amikor a riasztás megszólal, a lehető leghamarabb indítsa el a vészhelyzeti forgatókönyvet. Egy olyan rendszer, mint a STORM powered by OTRS megkönnyíti ezt. A kommunikációs rendszer integrált biztonsági specifikus folyamatokkal rendelkezik, és egyénileg hozzáigazítható a vállalat igényeihez. Ez azt jelenti, hogy támadás esetén az esemény azonnal rögzül. A folyamatok és értesítések automatikusan elindulnak. Valamennyi lépés valós időben történik, így csapata a lehető leggyorsabban minimalizálhatja a veszélyt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek