2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A PannErgy leányvállalata 40 százalékos tulajdonrészt szerez a Geo-Wendung Zrt.-ben

A PannErgy leányvállalata 40 százalékos tulajdonrészt szerez a Geo-Wendung Zrt.-ben

(MTI) – A PannErgy leányvállalata 40 százalékos tulajdonrészt szerez a Geo-Wendung Zrt.-ben, hogy elősegítse a társaság projektjének megvalósítását – tette közzé a PannErgy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
A közlemény ismerteti: a PannErgy Csoport tagja, a PEGE Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló CSRG Energia Zrt. (korábbi nevén Csurgói Geotermia Zrt.) szakmai befektetőként részt vesz a Geo-Wendung Zrt. feltőkésítésében egy hazai kockázati tőkealap egyidejű tőkeemelése mellett. A CSRG befektetésének összege 250 millió forint, ami 40 százalékos részesedést eredményez a Geo-Wendung Zrt.-ben.

A belépő új tulajdonosok és a meglévő 43 részvényes szindikátusi szerződést kötöttek jövőbeni tulajdonosi együttműködésük szabályozására.

A PannErgy geotermikus projektjeinél stratégiai cél a rendelkezésre álló hőforrások minél nagyobb arányú hasznosítása – ismertetik a közleményben. Az elmúlt években Miskolcon kiépült a PannErgy geotermikus távhőtermelő rendszere. A kitermelt, átlagosan forráspont közeli geotermikus fluidumot egyebek között az Avasi lakótelep fűtésére és a belvárosi fogyasztók kiszolgálásához használják fel. A felhasználást követően jellemzően 55-60 Celsius-fokos visszatérő geotermikus folyadékot visszasajtolják a földkéregbe.

A miskolci geotermikus projekt esetében az egyik legnagyobb másodlagos hőhasznosítási potenciál a Geo-Wendung Zrt. projektje, amely a Kistokajt, Mályit és Nyékládházát környező mezőgazdasági és ipari övezetet ellátó, geotermikus bázisú távhőrendszert kívánja megvalósítani.

A PannErgy részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papírok záróára hétfőn 345 forint volt, 4,55 százalékkal magasabb a péntekinél, az elmúlt évben a legmagasabb árfolyam 361, a legalacsonyabb 280 forint volt.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…