2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A miskolci belváros kereskedői kompenzálást szeretnének
A miskolci belváros kereskedői kompenzálást szeretnének

A miskolci belváros kereskedői kompenzálást szeretnének

A miskolci belváros kereskedői kompenzálást szeretnénekHamarosan a miskolci főutcán is megkezdődik  a Zöld Nyíl Projekt keretében a villamospálya építése, amelyre fel kell készülniük az ott működő üzleteknek, kereskedelmi egységeknek, vendéglátósoknak. A BOKIK az MVK Zrt. illetékes szakembereit kérte fel a tájékoztatásra. A kereskedők azt vetették fel, hogy a villamosforgalom megszűnte és az építkezés miatt nem lesz forgalmuk, s félő, hogy sokan csődbe mennek. Ezért azt szeretnék elérni, hogy csökkentse bérleti díjukat a város. Mivel ebben a kérdésben az MVK szakemberei nem tudnak dönteni, így egy második fórumot is összehív két héten belül a BOKIK, mondta Szilágyiné Baán Anna titkár, amelyre a város vezetőit és a MIK Zrt. illetékeseit hívja meg.

A kereskedők azt tervezik, hogy megfogalmaznak egy olyan levelet még a héten, amelyben az induló projekt miatt várhatóan kieső bevételek kompenzálására kérnének kártérítési összeget a várostól.

Az építkezés az operafesztivál befejezése utáni napon kezdődik a főutcán, egyszerre több helyszínen. Két méteres sávot hagynak a közlekedésre, a gyalogosok számára pedig átkelőhelyeket alakítanak ki az utca egyik oldaláról a másikra való átjutásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek