2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Dunapack 5,7 millió eurós beruházással fejleszti nyíregyházi gyárát

A Dunapack 5,7 millió eurós beruházással fejleszti nyíregyházi gyárát

A Dunapack, az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport csomagolási divíziója, jelentős korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában. Az 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű beruházás célja a Dunapack nyíregyházi gyára gépeinek és infrastruktúrájának modernizációja, ezáltal a termelés minőségének és rugalmasságának fokozása, a termelékenység és a termelési kapacitás növelése.
A beruházás során az üzem gépparkjának jelentős részét lecserélik és modernizálják. A tervek szerint a fejlesztés 2014-ben fejeződik majd be. Ez a beruházás is tükrözi a Prinzhorn Csoport elkötelezettségét magyarországi vállalatai iránt: 2006 és 2010 között a Prinzhorn Csoport összesen 280 millió euró értékű beruházást hajtott végre Magyarországon, ezek közül kiemelkedik a dunaújvárosi hullámalappapír gyár felépítése. A 2011-2015 közötti időszakra a vállalatcsoport további 220 millió eurós beruházást tervez.
A nyíregyházi beruházást az északkelet-magyarországi régió számára elérhető, európai uniós vissza nem térítendő támogatások tették lehetővé, mivel annak 50%-át uniós forrásból fedezik. „A Dunapack ereje a magas minőségi követelményeinkben és az innovatív termékportfóliónkban gyökerezik, amelyek lehetővé teszik, hogy személyre szabott csomagolási megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek, valamint abban, hogy fenntartható termelési folyamatainkhoz 100%-ban újrahasznosítható papírt használunk nyersanyagként” – mondta Galambos Attila, a Dunapack Kft ügyvezető igazgatója. – „A beruházási program tovább fogja erősíteni a vállalatcsoport pozícióját a magyar piacon.”- tette hozzá.
A Dunapack nyíregyházi üzeme 1971-ben épült, elsősorban a helyi mezőgazdasági termékekhez szükséges papíralapú csomagolóanyagok előállítására. Az elmúlt 20 évben az üzem bővülése lehetővé tette, hogy az ipari ügyfelek további széles köre számára biztosítson csúcsminőségű csomagolási megoldásokat Magyarországon, valamint a szomszédos országokban A géppark és az infrastruktúra tervezett fejlesztése eredményeképp lényegesen bővülni fog a csomagolási termékskála, ezáltal pedig új piacok és ügyfélszegmensek válnak elérhetővé. Ezen felül a modernizáció csökkenteni fogja a gyártásból származó hulladék mennyiségét és a karbantartási költségeket is. „A termelési kapacitás további bővítése, a még jobb minőségű termékek előállítása, a működési biztonság és a termelékenység fejlesztése tovább erősíti majd versenyképességünket az igen éles versennyel jellemezhető csomagolási megoldások piacán, Magyarországon és Kelet-Közép-Európában egyaránt” – tette hozzá Galambos Attila, a Dunapack ügyvezető igazgatója.
A fejlesztési program magában foglalja új nyomda egység és új tekercsváltók beszerzését, a pályafigyelő és a gőzrendszer korszerű vezérlésének kiépítését a lemezgépen, valamint a belső anyagmozgatási rendszer megújítását is.
   

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek