2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Donauchem a magyar gyártású víztisztító vegyianyagok számára fejleszti exportpiacait

A Donauchem a magyar gyártású víztisztító vegyianyagok számára fejleszti exportpiacait

Lengyelország és Szerbia sokat vásárol a Kelet-Magyarországon gyártott, magas minőségű termékekből
   
A Donauchem Vegyianyag Kereskedelmi Kft., a Donau Chemie AG magyarországi leányvállalata kelet- és délkelet-európai exportpiacainak fejlesztésével jól halad kitűzött célja felé, hogy Kelet-Magyarországot a vízkezelési vegyianyagok vezető gyártóközpontjává fejlessze Kelet-Közép-Európában. A vállalat kazincbarcikai telephelyén új munkavállalók felvételével is igyekszik megfelelni a növekvő piaci keresletnek, összhangban az Új Széchenyi Terv keretében elnyert uniós és egyéb kormányzati támogatásokkal.

A Donauchem Kft. vas-kloridot (FeCl3) és polialumínium-kloridot (PAC) gyárt a Wanhua-BorsodChem kazincbarcikai telephelyén elhelyezkedő üzemében, ezzel az üzem tavaly októberi hivatalos megnyitója óta eltelt időszakban Kelet-Magyarországot a víztisztító vegyianyagok fontos gyártóbázisává fejlesztette. A Donauchem a magyar gyártású termékeket Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szerbia, és Szlovákia piacaira exportálja, valamint vízkezeléssel foglalkozó magyar ügyfeleknek értékesíti.

„Meggyőződésünk, hogy gyártókapacitásunkkal és magas minőségű termékeinkkel sikeresen ki tudjuk elégíteni a régióban tapasztalható erős keresletet”, mondta Paul Schaller, a Donauchem ügyvezető igazgatója. „Hálásak vagyunk a központi kormányzattól és a helyi önkormányzattól kapott támogatásért. Nagyon örülünk, hogy új munkahelyeket teremthettünk Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és hogy részt vehetünk Magyarország vízkezelési és víztisztítási iparának továbbfejlesztésében.”

Paul Schaller felhívta a figyelmet, hogy 2015-re az Európai Unió valamennyi szennyvízkezelő telepének meg kell felelnie az Unió környezetminőségi előírásokról (EQSD) szóló irányelvének (2008/105/EK irányelv). Ezzel összefüggésben a következő 5-10 év folyamán várhatóan duplájára nő a vízkezelési és víztisztítási termékek iránti kereslet, és a Donauchem ki fogja venni a részét a várható növekedésből.

„A Lengyelországba irányuló exportunk jelenleg bőven meghaladja várakozásainkat, ami elsősorban az ország nagy méretének és fejlett vízkezelési infrastruktúrájának köszönhető” mondta Schaller. „Románia is nagy területű, így sok jó lehetőséget kínáló ország. A megkülönböztetett figyelmet igénylő üzleti hozzáállás és az eltérő uniós csatlakozási pályája ellenére Szerbia is szépen fejlődik, és az országban komoly keresletet mutatkozik olyan magas minőségű termékek ránt, amelyeket mi képesek vagyunk szállítani.”

Paul Schaller kedvezően nyilatkozott az alapanyagot szolgáltató Wanhua-BorsodChem és a feldolgozó Donauchem közötti kapcsolatokról is. „A Wanhua-BorsodChemmel való együttműködésünk kezdettől fogva nagyon erős szakmai alapokon nyugszik, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen üzleti partnert találtunk. Úgy gondoljuk, hogy a kazincbarcikai üzemünk felépítése nagyon jó lépésnek bizonyult, hiszen ennek köszönhetően Magyarország kedvezően kiaknázhatja az új uniós vízkezelési előírások kínálta előnyöket, és ezzel a környező országokat kiszolgáló erős exportközponttá válhat, így vonzó és stabil munkahelyek jöhetnek létre Kelet-Magyarországon.”

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…