2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Delphi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a kormány

A Delphi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a kormány

A járműipari beszállító Delphi cégcsoporttal kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány, a dokumentumot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Jámbor Zoltán, a Delphi magyarországi vezetője írta alá csütörtökön Budapesten.
Ez a 38. stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet a kormány nagyvállalatokkal aláír.

 

Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarország fejlődésének kulcsa a magas hozzáadott értékű termékeikkel globális sikereket is elérni képes vállalatok integrálása a magyar gazdaságba. Ehhez elengedhetetlen az együttműködés a kormány és a cégek között – tette hozzá.

 

Jámbor Zoltán azt emelte ki, hogy a járműipar az egyik leginnovatívabb és leghatékonyabb üzleti szektor világszerte, a Delphihez hasonló beszállítók az egyes járművek értékének mindegy 75 százalékát állítják elő, és új technológiákat fejlesztenek ki.

 

Az aláírás előtt köszöntőt mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője. Kiemelte: a Delphi magyarországi sikertörténete 1991-ben Szombathelyen kezdődött, ahol a cég 1500 embernek ad munkát, több mint egymilliárd forint iparűzési adót fizet.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek