2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Bíróság törölte LafargeHolcim cementkonszern bányászati jogát

A Bíróság törölte LafargeHolcim cementkonszern bányászati jogát

A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2015. december 10. napján hozott jogerős ítéletével elutasította LafargeHolcim cementkonszern keresetét. Kimondta, hogy jogszerű a bányahatóság döntése, amellyel törölte a társaságnak Miskolcon a mészkő- és agyagbánya területére vonatkozó bányászati jogát.

Az Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, mint az ügyben eljáró elsőfokú hatóság idén májusban törölte LafargeHolcim konszern „Miskolc-III mészkő” és „Miskolc-VIII. agyag” védnevű bányatelkekre vonatkozó bányászati jogát.  A cég fellebbezésesét az ügyben másodfokon eljáró Magyar Bányászati és Földtani Hivatal elutasította. LafargeHolcim cementkonszern ezt követően bírósághoz fordult, kérve a jogerős határozat végrehajtásának felfüggesztését, hatályon kívül helyezését, továbbá a hatóság új eljárás lefolytatására kötelezését. A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2015. december 10-én meghozott jogerős ítélete szerint a társaság kereste megalapozatlan, a bányászati jogát törlő határozat jogszerű és végrehajtható.
A bíróság döntésével elhárult az akadálya annak, hogy a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal kiírja a hejőcsabai cementgyárat kiszolgáló bányák bányászati jogának elnyerésére vonatkozó pályázatot.
HCM 1890 Kft. egy lépéssel ismét közelebb került a gyárindításhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek