2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • 72 csúcstechnológiás hazai gyárat lehetett megnézni a Modern Gyárak Éjszakáján

72 csúcstechnológiás hazai gyárat lehetett megnézni a Modern Gyárak Éjszakáján

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is megrendezte a Modern Gyárak Éjszakáját. Tavalyhoz képest megduplázódott a programhoz csatlakozók száma, 12 szektorból 72 gyár nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. Ezek a hazai üzemek a legkorszerűbb technológiával működnek és a nemzetközi piacon is versenyképesek.  Perényi Zsigmond, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár érdeklődését is felkeltette hazánk egyik legmodernebb gyára, a HELL ENERGY szikszói töltőüzeme, így őt is körbevezették az európai viszonylatban is innovatívnak számító üzemben.

Szikszón található hazánk egyik legmodernebb italtöltő- és alumínium italdobozgyára, melyek idén is több turnusban fogadtak látogatókat a Modern Gyárak Éjszakáján. A programban meghirdetett helyek hamar beteltek, végül 180 szerencsés nézhette meg, hol és hogyan készülnek a HELL energiaitalok és a kedvelt XIXO üdítőitalok. Az érdeklődők működés közben láthatták a higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ egyik legmodernebb gyártósorát, ami nemzetközi szinten is az egyik leggyorsabb. Saját szemükkel győződhettek meg róla, hogy ezek az italok az alapanyagokat és a gyártástechnológiát tekintve is magas minőségűek. A nyáron átadott negyedik töltősorral kiegészülve naponta 7 millió termék készül a szikszói gyárkomplexumban, amelynek döntő része aludobozba kerül, amit szintén a szikszói telepen gyártanak. A vállalat a tavalyelőtt átadott alumínium italdobozgyárával – a környezetszennyezés egyik legfőbb okának számító PET-tel szemben – elkötelezte magát a teljesen újrahasznosítható alumíniumcsomagolás mellett, és az elmúlt öt évben mintegy 95 százalékra növelte az aludobozos termékek arányát a portfóliójában, amelyet az elkövetkezendő pár évben 99 százalékra emel. A HELL ENERGY egyedülálló stratégiai pozícióját annak köszönheti, hogy több országban is piacvezető márkával, saját tulajdonú modern töltőüzemmel és alumínium italdobozgyárral is rendelkezik. Ezeknek a korszerű üzemeknek a működését nézhette most meg a közönség a Modern Gyárak Éjszakáján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek