2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • 1,3 milliárdos kormányzati támogatás a Ferihegyi út fejlesztéséhez

1,3 milliárdos kormányzati támogatás a Ferihegyi út fejlesztéséhez

A költségvetési forrás biztosítása több mint két kilométer hosszú új főút megépítését teszi lehetővé Budapesten a XVII. kerületben. A Ferihegyi út a keleti városrészben segíti a forgalom elvezetését és javítja a környéken lakók életminőségét – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2014. március 4-én Budapesten.

Amikor meghirdettük Magyarország megújításának programját, kézzelfogható, szemmel látható, a mindennapokat megkönnyítő eredményeket kívántunk elérni. A kormány azért támogatta ezt a beruházást, mert az volt a célunk, hogy javuljon a Rákoshegyen és környékén élők életminősége és a beruházás elősegítse a Kelet-Budapestre beérkező, északi-déli irányú közúti forgalom arányos elvezetését – hangsúlyozta Németh Lászlóné.

A miniszter beszámolt arról, hogy a kormány 2012-ben 630 millió forinttal támogatta a Ferihegyi út fejlesztésének első ütemét. A 950 méter hosszú szakasz építése 2013-ban lezajlott, a műszaki átadás 2014 januárjában megtörtént.

Ahhoz, hogy teljessé váljanak a beruházási célok, szükséges a megkezdett munka, az útépítés folytatása. A kormány éppen ezért a második ütem megvalósítására 670 millió forintos költségvetési forrást különített el – közölte a miniszter.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a közlekedésért is felelős tárca 2013-ban két igen jelentős útfelújítási programot indított, a megkezdett munkálatokat hamarosan folytatják. A tavaly ősszel kiírt országos útfelújítási program a legégetőbb problémákat, a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célozza. A 33 milliárd forintos keretösszegből megkezdett több mint 565 kilométeren javítják tartósan az útállapotokat. A másik program keretében több mint 110 szakaszon mintegy 700 kilométernyi alsóbbrendű mellékút teljes körű felújítása valósul meg az Új Széchenyi Terv forrásaiból 82 milliárd forintos összegben.

Németh Lászlóné arra is felhívta a figyelmet, hogy a kritikus állapotú és alsóbbrendű utak mellett a közeljövőben új, a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő program veszi kezdetét. A 49 milliárd forintnyi uniós forrásból összesen 314 kilométeren kezdődik idén útfelújítás. A munkálatok várhatóan idén ősszel indulhatnak meg, és a tervek szerint jövő év végéig minden szakaszon befejeződnek majd.
Fotó: Bartolf Ágnes

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…