2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Füzér önkormányzatával kötötte az első új postapartneri együttműködést a Magyar Posta

Füzér önkormányzatával kötötte az első új postapartneri együttműködést a Magyar Posta

Az új partneri modell lehetőséget teremt a kistelepülések lakossága számára, hogy a postai szolgáltatásokat továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben, több szolgáltatással egyidejűleg vegye igénybe. Mintegy két hónappal a program meghirdetése után a Magyar Posta vezetése 2023. május 10-én aláírta az első partneri megállapodást Füzér polgármesterével.

 

Az új partneri program konstrukcióját 2023. februárjában hirdette meg a Magyar Posta. A vállalat a partneri lehetőséggel az 1500 fő alatti kistelepülések önkormányzatait kereste meg, és településenként egy postapartneri együttműködés kötését tervezi. A partnerek számára a Magyar Posta biztosítja a szakmai munkához szükséges főbb eszközöket és képzéseket, valamint díjat fizet a vállalt tevékenység függvényében. Az érintett önkormányzatok, a helyben működő országos kereskedelmi hálózatok és a helyi vállalkozások egyaránt nagy számban érdeklődnek a partnerség iránt.

 

„A Posta érték, ezért a postából ki kell hozni a maximumot, versenyképessé kell tenni. Cél a gazdaságos és fenntartható működés megteremtése, ami mellett a Postának, mint az ország legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalatának, meg kell felelnie a 21. század elvárásainak. Biztosítani kell, hogy a Posta ügyfélközpontú, digitalizált és szolgáltató szemlélettel működjön, az ország minden pontján magas színvonalú szolgáltatást biztosítson a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt.”– mondta Fónagy János államtitkár.

 

Célunk, hogy az ország minden pontján magas minőségben biztosítsuk szolgáltatásainkat. A meghirdetés óta eltelt két hónapban 113 településen – 48 önkormányzattal és 65 vállalkozással együttműködésben – indította el a szerződéskötést a Posta, és további 430 településen vannak folyamatban egyeztetések. Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhetők a postai feladatok, így növelhető az ügyfélkör és az árbevétel.” – hangsúlyozta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

 

A társaság korábban már 19 Takarékban-fiók és 2 kistelepülési élelmiszerüzlet bevonásával tesztelte a partneri üzemeltetést, majd a Magyar Falu Programkeretében 2023. június 30-ig összesen 220 településre terjeszti ki. A 220 településből jelenleg 166-ban működő partneri program tapasztalatai azt mutatják, hogy ez az üzemeltetési forma mind az ügyfelek, mind a partnervállalkozás számára hatékony és eredményes megoldás.

 

Az ünnepélyes aláíráson Horváth Jenő, Füzér polgármestere kiemelte: „A postai szolgáltatások helyben tartása kulcsfontosságú abból a szempontból is, hogy Füzér, a mi otthonunk élhető, a fiatalok számára is perspektívát jelentő közösség maradjon. Abban bízunk, hogy az új partneri modell keretében igénybe vehető postai szolgáltatásokkal tovább növelhető a településünk megtartó ereje.”

 

A mai napon további két megállapodást is megkötött a vállalat vezetése a bodrogkeresztúri önkormányzattal és egy felsődobszai vállalkozással.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kutatás: a mérnöki, programozói és orvosi pályát tartják legvonzóbbnak az egyetemisták   Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el…

További cikkek