2023. 09. 24. vasárnap

Gellért, Mercédesz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Félévi értékelés: látogató rekordok és elégedett kiállítók

Félévi értékelés: látogató rekordok és elégedett kiállítók

 Csaknem 400 ezren látogattak ki a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba az év első hat hónapjában. Több kiállítás látogatószáma rekordot döntött. A partnerek elégedettségét jelzi, hogy már a 2024-es rendezvénynaptárban sem találni túl sok üres időpontot.

Minden idők legnagyobb AGROmashEXPO-jával indult a 2023-as kiállítási év: a 7 pavilonban csaknem 44 ezren voltak kíváncsiak a több mint 300 kiállító termékeire, újdonságaira. A magyar cégek mellett 12 ország, köztük Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok kiállítói vettek részt a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásainak legjelentősebb hazai fórumán, januárban. Az egy évvel korábbinál lényegesen több – 38 ezer – látogató és 200 kiállító volt jelen februárban a 29. FeHoVa kiállításon. A régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója azt mutatta, hogy a horgász- és vadásztársadalom élete is visszatért a rendes kerékvágásba a két évig tartó világjárvány után. A kiállításon egyébként számos ország képviseltette magát, köztük Ausztria, Belgium, Csehország, Dél-Afrika, Lengyelország, Namíbia, Olaszország, Pakisztán és Szlovákia.

A tavalyinál szintén lényegesen többen érkeztek a 45. Utazás Kiállításra és Karaván Szalonra, valamint a vele egy időben rendezett 31. Budapest Boat Show-ra. Óriási sikert arattak az idei díszvendégek. Rengetegen voltak kíváncsiak Madagaszkár turisztikai kínálatára, és sokakat győzött meg a hazai kerékpáros turizmus előnyeiről a BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén, és folyamatos volt az érdeklődés a Liget Budapest Projekt standján. Mind a külföldi, mind a belföldi díszvendég jelezte: a következő Utazás Kiállításon is részt kíván venni. Biztosan folytatódni fog az E-bike Test&Show program, azaz az óriás tesztpálya az ingyen kipróbálható elektromos kerékpárokkal.  Sikerrel zárt a márciusi Construma és a vele egy időben rendezett HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás és az OTTHONDesign kiállítás.  Az idén 41. alkalommal megrendezett esemény ismét bizonyította, hogy idehaza ez a legnépszerűbb otthonteremtési kiállítási csokor. A kiállítás öt napja alatt több mint 30 ezren látogattak ki a Hungexpora, ahová Magyarországon kívül 21 országból (köztük Dél-Koreából, Csehországból, Lengyelországból, Törökországból, Olaszországból, Iránból és Szaúd Arábiából) csaknem 500 kiállító érkezett. A kiállítás iránti érdeklődés azt mutatta, hogy a gazdasági nehézségek ellenére sem csökkent jelentősen az építési és felújítási kedv; az erősödő szakmai részvétel pedig az iparág életképességét jelzi.

A 2023-as év első felének utolsó kiállítása a 10. IPAR NAPJAI és vele egy időben rendezett 11. AUTOMOTIVE HUNGARY Kiállítás volt, áprilisban. Magyarország legnagyobb üzleti és szakmai találkozójának központi témái idén a zöld energia, az alternatív hajtások, az energiatárolás új formái, valamint az energiahatékonyság új megoldásai voltak. 18 ország 370 kiállítója mutatta be az ipar és a járműgyártás legújabb fejlesztéseit, trendjeit, a látogatói szám pedig elérte a 14 ezret.

Sikerrel zártak a vendégrendezvények is: 2023. január 1. és május 31. között összesen 19 belföldi és 5 nemzetközi rendezvényt bonyolítottak le a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ megújult helyszínein. A vendégkiállításokra és konferenciákra hat hónap alatt összesen több mint 150 ezer látogató érkezett.  Sikeresek és évek óta visszatérő hazai rendezvények: az Educatio kiállítás, a Mondocon, az AMTS, az Esküvő Kiállítás, a Szakma Sztár Fesztivál és az Autotech Future kiállítás.    Az, hogy a Hungexpo a külföldi kiállítók és konferencia szervezők között is népszerű helyszín bizonyítja az eddig lebonyolított 5 nagy nemzetközi rendezvény (ebből 2 konferencia, kongresszus, 3 kiállítás). Júniusban az EFTTEX Európai horgászati szakvásár már harmadik alkalommal érkezett Budapestre.  Nem sokkal a félév zárás után, július elején rendezték az év legnagyobb kongresszusát a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az EAN Európai Neurológiai Kongresszuson 116 országból csaknem 6 ezren vettek részt. Egy ekkora nemzetközi rendezvény a Főváros turizmusára, szállodák foglaltságára is meghatározó hatással van: ezúttal az ide látogató részvevők csaknem 20 ezer vendégéjszakát töltöttek Budapest szállodáiban.

*   Személyi változások az év első felében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója lett a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ új igazgatója.  Ganczer Gábor a távozó Lamberto Mancinit váltotta a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ élén, márciusban. Ganczer Gábor új megbízatása mellett továbbra is betölti a Hungexpo vezérigazgatói posztját. Ganczer Gábor kinevezéséhez a torinói Lingotto Fiere élére az elmúlt években Budapesten végzett sikeres tervezési és pozicionálási munkái is hozzájárultak. Feladata a Lingotto Fiere hatékony működési feltételeinek kialakítása és fejlesztése, valamint a város és Piemont tartomány intézményeivel kialakított kapcsolatainak megerősítése. Márciustól új vezető irányítja a Hungexpo szakmai és közönség kiállításait. Szilágyi Balázs kereskedelmi igazgatóként felügyeli a területet. Az eddigi kereskedelmi igazgató, Szilvási Krisztina a GL Events cégcsoport olaszországi kiállítóhelyén vállalt fontos szerepet.

címzett:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleine…

További cikkek