2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Megéri otthon főzni és pucolgatni a tojást?

Szinte még érezzük a húsvéti sonka illatát, a friss kalács ízét az ünnepek után. A hagyományok, az ünnep meghittsége szerencsére szinte alig kopik az évek alatt. És természetesen a locsolóversek tanulása, a csokinyuszik elmajszolása és a kölnikeverékes haj megmosása mellett a tojásfőzéssel eltöltött idő is szerves része volt a tavasz legfontosabb ünnepének. Vagy lehet, hogy nem is mindenkinél? Vajon gyártanak pucolt főtt tojást?

– A főzött, tisztított keménytojás enyhén sós felöntőlében főleg az élelmiszeripari üzemek, hidegkonyhák, nagykonyhák munkáját könnyíti meg, ők a fő vásárlói. A jól szeletelhetősége, az, hogy a szeletek nem repednek meg, a sárgája nem színeződik el, mind-mind előnyös az állandó minőség eléréséhez. Továbbá főtt tojás felhasználásával elkerülhető a költséges tojásfertőtlenítés, a munka, energia és időigényes főzés és tisztítás. Úgy gondoljuk, ezek a konyhai feladatokat kényelmesebbé tevő tulajdonságok érdekesek lehetnek a háztartásoknak is, így kis kiszerelésben remélhetőleg egyre több bolt polcain megtalálhatóak lesznek – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

A főtt, héjától megtisztított tojásokat gyártó szigetcsépi üzem egyébként igazi kuriózumnak számít, nem hiába látogatják gyakran a szakirányú egyetemek hallgatói, érdekes témákat bemutató forgatócsoportok is. Továbbá olyan különlegességek is készülnek, mint a tojásfehérjéből készült tejtermék-alternatívák.

 

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…