2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Kő leves

Kő leves

Kő levesEzt a nyári könnyű levest csak mi hívjuk „Kő levesnek” mint a népmesében, mert igazság szerint hirtelen készül, s éppen az megy bele, amit a fridzsiderben, vagy a spájzban találok. A mennyiség is annyi amennyi éppen otthon van.

Hozzávalók

Húsos karaj csont/ha van/
Leves zöldségek: sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé,
Kelkáposzta, karfiol, kelbimbó, gomba, burgonya/ha van/
Paprika, paradicsom,hagyma, fokhagyma,
Só, bors, pirospaprika,
Zsiradék
Valamilyen leves tészta

Elkészítés

Ha van húsos csont akkor abból alaplevet készítek, s, ha megfő akkor az apró húsokat lenyesegetem, s belekerül a levesbe. A zsiradékon megpárolom az apró kockákra vágott zöldségeket, szinte mindent, és egészben a vöröshagymát, a cikk fokhagymákat, a paprikát és paradicsomot. Felengedem a csont lével, ha nincs akkor sima vízzel befűszerezem és készre főzöm. Most eperlevelet főztem bele, de szinte mindenféle tésztával kitűnő nyári leves.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek