2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztro
  • »
  • Idén is megválasztják Miskolc Város legjobb borait

Idén is megválasztják Miskolc Város legjobb borait

Ismét borbírák és sommelierek döntenek majd arról, hogy a Bükki borvidék borászainak kínálatából mely borok nyerhetik el a Miskolc Polgármesterének Bora címet.

A verseny 2023. július 25-én, (kedden) 10:00-kor kezdődik az Avasi Bortanyán. A gazdák fehérbor, rozébor, vörösbor és desszertbor kategóriákban nevezhetnek a mintáikkal. A megmérettetés minden olyan borosgazda számára nyitott, aki megfelel a versenykiírásnak, illetve a nevezési lapon szereplő feltételeknek.

 

Amellett, hogy az esemény népszerűsíti a borvidéket és az onnan származó nedűket, a területen működő pincészetek számára egyben fontos minősítő versenynek is számít. A visszajelzések alapján ugyanis a Miskolc Polgármesterének Bora címmel márkázott palackok iránt megnőtt a kereslet.

 

A Bükki Borvidéken termő fajták elsősorban a chardonnay, a cserszegi fűszeres, az olaszrizling, a zenit és a zengő. A kékszőlők közül a népszerű világfajták mellett a kékfrankos és a zweigelt a legelterjedtebb. A borvidék borait könnyedség, üdeség, gyümölcsösség jellemzi, elegáns savakkal kísérve. Az utóbbi években a borszakmai szervezetek együttműködésének köszönhetően Miskolcon is pozitív változások és növekvő fogyasztás érezhető a bükki borokat illetően.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…

További cikkek