q Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban - Royalmagazin.hu

2024. 05. 28. kedd

Emil, Csanád
1 EUR 383 HUF
1 GBP 450 HUF

Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban

Nincs is jobb egy kiváló burgernél egy tó partján a naplementében, egy harapás a habosra kelesztett, buborékos tésztájú pizzába a városi hőségben, vagy épp egy meleg ramen az esősebb nyári éjszakákon. Az Audi – Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban idén kiemelt figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyek tesztelésére, mely egységek egyre erősebben vannak jelen a hétköznapok gasztronómiai kínálatában és nagy népszerűségnek örvendenek.

 

„Az idei évben a Wolt támogatásával nagyobb lehetőségünk volt az alternatív vendéglátóhelyekre fókuszálni. A pandémia időszakában jelentősen megnőtt az éttermek ételkiszállítása, és ez nagy fejlődési potenciált jelentett a mindennapokat érintő gasztronómiai szolgáltatások fejlődésére. Sok jó színvonalon teljesítő résztvevő van jelen a piacon. Ezek a helyek nem a csúcsgasztronómiát reprezentálják, hanem a korrektül elkészített jó minőségű ételeket várjuk el tőlük.” – árulta el Herczeg Zoltán.

Nemcsak a Dining Guide, hanem a Wolt számára is kiemelt jelentőségűek az alternatív éttermek, így a két cég együttműködésének fő célja ezeknek a vendéglátóhelyeknek a láthatóvá tétele és népszerűsítése. Kooperációjuknak köszönhetően a Wolt applikációban külön kiemelést kapnak a Dining Guide által összeállított listák vendéglátóhelyei, köztük az Étteremkalauz Top100 lista éttermei és a legjobb alternatív éttermek is. “A kalauzba bekerült alternatív éttermek minőségi comfort foodot kínálnak és biztos pontot jelentenek a vendégek életében, függetlenül attól, hogy levesezőről, hamburgerezőről, nápolyi pizzázóról, gyrosozóról vagy akár kézműves pékségről van szó. A Wolt portfóliójában is kiemelt pozíciójuk van ezeknek a helyeknek, a vásárlók visszajelzései alapján látjuk, hogy különösen népszerűek azok körében is, akik házhoz szállítással rendelnek. Örülünk neki, hogy ebben az évben a Dining Guide-al együttműködve, névadó szponzorként még nagyobb láthatóságot adhatunk nekik” – mondta Hartyáni Orsolya, a Wolt éttermi és kiskereskedelmi értékesítési vezetője. “Örömmel látjuk, hogy nagyon sokszínű a lista és mindenféle műfaj képviselteti magát a pizzázótól a pékségen át a magyaros vagy akár egészséges éttermekig.”

A paletta igen színes, hiszen a pizzától a gyroson és a barbeque-n át a fúziós fogásokig minden megtalálható rajta.  A sok izgalmas alternatív hely közül idén az Il Baffo By Avalon emelkedett ki, mely nívós enteriőrjével, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszférájával jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunch-ok választékával vetekszik, a kínálat igen széles skálán mozog, így az étterem kimagasló teljesítményét az Audi – Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjjal ismerte el.      

„Minden nap meglepetésre törekszünk. A vendéglátásban, az ízvilágban, a hangulatban. Egyetlen célunk van, hogy a vendégek nálunk minden nap egy nyugodt, sziesztás, olaszos életérzésben töltsék el az étkezéseket és boldogan távozzanak a végén. Az étterembe lépve szinte az első pillanatban tapintható egyfajta laza, vidám és élettel teli atmoszféra, ami az egész helyet átjárjai. Mi ebben élünk, ezt adjuk át.” – árulta el Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató az Il Baffo by Avalon titkát.

Top10 alternatív vendéglátóhely az Audi – Dining Guide TOP 100 Étteremkalauza szerint:

 • Il Baffo By Avalon Az ÉV ALTERNATÍV VENDÉGLÁTÓHELYE 2023
 • Nám – Taste of Asia
 • Baba Budapest
 • Vaj
 • Pizza Kávé Világbéke (Hálózat)
 • Őrház BBQ
 • Bitang Burger & Coffee Shop
 • Tiki Beach Bisztró
 • Igen
 • Black Sheep Debrecen

Top 10 vidéki alternatív vendéglátóhely az Audi – Dining Guide TOP 100 Étteremkalauza szerint:

 • Il Baffo By Avalon (Miskolc) Az ALTERNATÍV VENDÉGLÁTÓHELYE 2023
 • Pizza Kávé Világbéke (Hálózat) (Debrecen–Miskolc)
 • Bitang Burger & Coffee Shop (Alsóörs)
 • Tiki Beach Bisztró (Zamárdi)
 • Black Sheep (Debrecen)
 • Kalóz (Balatonudvari)
 • Déli Part Woodfired BBQ (Siófok)
 • Panificio Il Basilico (Szentendre)
 • Cvekedli Tésztabár (Nyíregyháza)
 • Buborék (Csopak)

Így jellemzi a Dining Guide a legjobbakat:

IL BAFFO BY AVALON

Miskolcon egy modern irodaház épületegyüttesében működik az Il Baffo by Avalon étterem, amely nagyon találóan „Miskolc első formabontó éttermeként” határozza meg önmagát. Valójában irodaházi kantinról van szó, egy gyorsétteremről, de még pontosabban „gyorsétterem koncepcióról” beszélhetünk. Az Il Baffo nívós enteriőrje, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszféra jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A látványkonyha eszközei, a tálalók, az ételkínáló vitrinek, a pizzakemence, a vendégtér bútorzata nem az itthon megszokott menzák világát idézi. A reggel hat és délután négy óra között nyitva tartó egység nyugodt, klasszikus éttermi körülményeket idéző módon szolgálja ki a vendégeit. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunch-ok választékával vetekszik, a kínálat széles skálán mozog: a római típusú pizza, amely három perc alatt sül készre, az à la minute olasz és ázsiai tészták, a vendégek előtt készített rizottó, a magyar konyha klasszikus fogásainak nagy választéka, a rotisserie-ben forgónyársokon sülő grillcsirkék, a vegetáriánus és vegán ételek, a tiramisu, a Rákóczi-túrós, az Il Baffo somlói galuska, a Marzocco gépen készülő kézműves kávé mind elérhető opciók. Fontos megjegyeznünk, hogy az Il Baffo ár-érték aránya is rendkívül kedvező. Az étterem kimagasló teljesítményét az Audi – Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban az ÉV ALTERNATÍV VENDÉGLÁTÓHELYE DÍJJAL ismeri el.

NÁM – TASTE OF ASIA

Budapest szívében található. A fix menüvel kiegészített kínálat, mely az öt alapíz köré épül, hetente változik. Varga Dániel séf ételei az ázsiai konyha színes világát hozzák el a Nagymező utcába.

BABA BUDAPEST

Egyszerre reggelizőhely, üzleti ebédek színtere, éjszakai bár és közösségi tér. Nappal brunch keretében varázsol el eggs benedict választékával, este azonban előkerülnek a signature koktélok és a speakeasy hangulat.

VAJ

Dadaista pékség, kísérletező közösségi tér, urbánus kávézó, gazdag süteménylelőhely. A VAJ koncepciója újszerű és hiánypótló a magyarországi pékségek között. A pult választékát kiváló kávé-, és natúrborkínálat kíséri.

PIZZA, KÁVÉ, VILÁGBÉKE

A Dudás testvérek legendás street food állomása két városban is hirdeti a Világbékéhez vezető legrövidebb utat. Debrecenben és Miskolcon is elérhető a légiesen könnyű pizza romana, és a Gianni Frasi kávéválaszték.

ŐRHÁZ BBQ

Füstben és parázsban, a Budapest Gardenben született újjá Magyarország egyik legmeghatározóbb barbecue-pontja. Néhány hónap kényszerpihenő után újra készülnek hétvégenként az oldalasok, szegyek, és fantasztikus BBQ fogások.

BITANG BURGER & COFFEE SHOP

Megalkuvást nem ismerő, kőkemény kísérletezés a Balaton északi partján. Grill és parázs, szén és tűz, füst és hús várnak. Egészéves szezont építő, példamutató vállalkozás, kiváló hamburgerrel, és nagyszerű kávéval.

TIKI BEACH BISTRO

Zamárdi partjának szezonálisan nyitva tartó gyöngyszeme ez a laza hangulatú, de komoly minőségű konyhával dolgozó bisztró. Újragondolt strandételeket, izgalmas alapanyagokat, folyamatos kísérletezést és igazi partmenti találunk itt.

IGEN

A Nápolyi Pizzaszövetség (AVPN) által is elismert Margit körúti pizzéria és közönségkedvenc hatalmas belső térrel, fatüzeléses kemencével, másodpercek alatt kisülő pizzával, hamisítatlan nápolyi hangulattal szolgál.

BLACK SHEEP KÁVÉHÁZ & KONYHA DEBRECEN

A specialty kávézóként rajtoló Black Sheep Debrecen mára komoly bisztrókonyhát üzemeltető egység lett. A gasztroműhelyben immár reggelit, hamburgert, pizzát is találunk a kávé mellé, és tortát is rendelhetünk a Fekete Báránytól.

KALÓZ STRANDBISZTRÓ

A kalózkodás 2003-ban kezdődött, amikor a fövenyesi egység megteremtette a Magyarországon addig nem létező strandbisztró fogalmát. A kortárs beach-food kategória legszebb példáit továbbra is náluk találjuk.

DÉLI PART WOODFIRED BBQ

Csendes parázslás a Sió partján. A pitmaster hozzáértő keze alól egymás után kerülnek ki a hétvége páratlan BBQ-fogásai, hétköznap pedig házi szószokkal megcsavart hamburger és pulled pork variációknak örülhetünk.

PANIFICIO IL BASILICO – SZENTENDRE

2016-ban az egykori vízimalom hangulatos épületében nyitott meg a Panificio-lánc zászlóshajója. Egyszerre pékség, pizzéria és otthonos étterem, ahol kovászos pékáruk, dolce vita pizzák, és termelőtől-asztalig bisztrófogások várnak.

CVEKEDLI TÉSZTABÁR

A 2021-ben megnyitott étteremben minden a tészta körül forog, a kiváló alapanyagoktól kezdve a hozzáértő nyújtáson át a megalkuvást nem tűrő frissességig. Élmény nézni, ahogyan a magyar és olasz pasta-klasszikusok készülnek.

BUBORÉK CSOPAK

Bringapont, reggeliző, kávézó és pékség Csopakon. Akár átutazóban tekerünk ide, akár kovászos kenyeret vinnénk, akár pezsgővel kísért brunch-helyszínt keresünk francia péksüteményekkel, a Buborékban pezsgés és vendégszeretet vár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek