2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Csülök pékné módra

Torkos csütörtök március 10-én

Csülök pékné módra

Néphagyományból féláras kedvezmények az éttermekben.
A Magyar Turizmus Zrt. egy magyar néphagyományt felélesztve 2006 óta szervezi a Torkos Csütörtököt, amikor is az éttermek 50 %-os kedvezménnyel várják a vendégeket. Idén március 10-én lehet féláron ebédelni és vacsorázni a felhíváshoz csatlakozó vendéglátóhelyeken.

A farsangi szokásokra jellemző volt a bőséges étkezés, a kiadós ételek fogyasztása. Húshagyó kedden éjfélkor abbamaradtak a mulatságok, és hamvazószerdán kezdetét vette a böjt.

A hamvazószerdát követő csütörtökön egy napra felfüggesztették a böjtöt, hogy a farsangi maradékokat elfogyasszák. Ennek a napnak zabáló, tobzódó, vagy torkos csütörtök volt a neve. Ez a nap az idén március 10-re esik.

Erre a hagyományra építve tette közzé a Magyar Turizmus Zrt. ez évben is felhívását, és a csatlakozó éttermek 50% kedvezményt nyújtanak az étel- és italfogyasztásból, a számla végösszegéből.

A http://www.menjunkenni.hu/ oldalon lehet válogatni a vendéglátóhelyek közül, és a tapasztalt „torkoskodók” tudják, hogy a nagyérdeklődésre tekintettel érdemes előre asztalt foglalni erre a napra. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből február elejéig már 9 település 17 étterme csatlakozott a felhíváshoz.

Az akcióban részt venni kívánó vendéglátóhelyek 2011. március 7-én 10 óráig jelentkezhetnek a www.menjunkenni.hu honlapon található regisztrációs űrlap kitöltésével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…