2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Szirmabesenyőn is töltötték a kolbászt

A III. Besenyői Röfi Nap a metsző hideg ellenére is sokakat vonzott a hétvégén. Tíz csapat indult a kolbásztöltő versenyen, akik már kora reggeltől azon igyekeztek, hogy a darált húsba megfelelő arányban kerüljön a piros paprika, a fokhagyma és a fűszerek. A szigorú zsűri elnöke Fazekas József, a Sajó-Hús Kft. tulajdonosa volt, aki több évtizedes múlttal rendelkezik a kolbásztöltés terén.

A Szirmay-kastély udvarán lévő sátorban készültek a csapatok a megmérettetésre, s közben a színpadon különféle kulturális programokon szórakozhatott a közönség is.

A munkából Huszti Gábor polgármester is kivette a részét, s a szomszédos települések polgármesterei is versenyeztek három féle kolbászt készítve, de a vendégek sorában Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt is láthattuk. Sajtós kollégáink Hústolók néven igazi csemegével kápráztatták el a zsűrit, hiszen a kolbászhúsba muskotályt is tettek.

Szokásos frappáns pohárköszöntőt mondott a színpadon Török Dezső, a Megyei Közgyűlés elnöke, majd kiosztották a győzteseknek a díjakat.

Helyezések:

1.  Arnóti lakodalmasok (Arnót) csapata,
2.  Hústolók (Kulcs Magazin) végeztek,
3.  Kollár Pince Klub (Szirmabesenyő) számára,
Különdíjjal jutalmazták az Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület (Szirmabesenyő) tagjai által készített kolbászt.

További képek a galériában

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az év szaloncukra 2021. - Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el a díjat         …
A legmenőbb fűszertartók
A fűszerőrlők, valamint a só- és borsszórók nem csak praktikusak, de konyhánk egyik elengedhetetlen felszerelései is.       …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum