2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF

Szirmabesenyőn is töltötték a kolbászt

A III. Besenyői Röfi Nap a metsző hideg ellenére is sokakat vonzott a hétvégén. Tíz csapat indult a kolbásztöltő versenyen, akik már kora reggeltől azon igyekeztek, hogy a darált húsba megfelelő arányban kerüljön a piros paprika, a fokhagyma és a fűszerek. A szigorú zsűri elnöke Fazekas József, a Sajó-Hús Kft. tulajdonosa volt, aki több évtizedes múlttal rendelkezik a kolbásztöltés terén.

A Szirmay-kastély udvarán lévő sátorban készültek a csapatok a megmérettetésre, s közben a színpadon különféle kulturális programokon szórakozhatott a közönség is.

A munkából Huszti Gábor polgármester is kivette a részét, s a szomszédos települések polgármesterei is versenyeztek három féle kolbászt készítve, de a vendégek sorában Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt is láthattuk. Sajtós kollégáink Hústolók néven igazi csemegével kápráztatták el a zsűrit, hiszen a kolbászhúsba muskotályt is tettek.

Szokásos frappáns pohárköszöntőt mondott a színpadon Török Dezső, a Megyei Közgyűlés elnöke, majd kiosztották a győzteseknek a díjakat.

Helyezések:

1.  Arnóti lakodalmasok (Arnót) csapata,
2.  Hústolók (Kulcs Magazin) végeztek,
3.  Kollár Pince Klub (Szirmabesenyő) számára,
Különdíjjal jutalmazták az Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület (Szirmabesenyő) tagjai által készített kolbászt.

További képek a galériában

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…