2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Polgármesterek Bora

Több mint tíz éves hagyománynak tesznek eleget a Tokaji Borfesztiválon. A rendezvény pénteki nyitónapján adják át Polgármesterek Borát a város főterén. A június elsején, délután öt órakor tartandó ceremónia a vidék összefogását jelképezi, az alkalmon Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője vagy képviselője veszi át a bort.

A Polgármesterek Borának alapanyagát minden év őszén, a Tokaji Szüreti Napokon adják össze: településenként két mázsa szőlőt és húsz kiló aszúszemet. Ebből készíti el a Tokaj Kereskedőház a kereskedelmi forgalomba nem kerülő, kizárólag reprezentatív célokat szolgáló borokat, amit a Tokaji Borfesztiválon adnák át ünnepélyes keretek közt június elsején a települések vezetőinek. Idén a 2011-es száraz furmint mellett a 2008-as, öt puttonyos aszú jelképezi a Tokaj-hegyaljai összefogást.
A borokat a hagyomány szerint bárki megkóstolhatja a ceremónia után, több hegyaljai település kínálja ingyenes borait a látogatóknak ilyenkor.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…