2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Pálinka és pogácsa Bábonyban

A hétvégén rendezték meg a VIII. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő Versenyt. A rendezvényre 118 pálinka és 14 pogácsa nevezés érkezett.

A megye és a régió fontos rendezvénye ez, amelyre Jászkisértől Tarcalon át Egerig érkeztek Sajóbábonyba. Az ünnepélyes megnyitót Deák Imre, a Miskolczi Pincék Asztaltársaságának elnöke, Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere és Sólyom Sándor, a szervező Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár igazgatója tartotta.

A „versenyműveket” öttagú zsűri minősítette hat kategóriában (alma-körte, vegyes, borpárlat, törköly, barack, szilva) és adományozott „ÉV PÁLINKÁJA” díjakat, valamint arany (36 db), ezüst (27 db) és bronz (24 db) minősítéseket. A nevezők okleveleket és tárgyjutalmakat kaptak.

A pogácsasütő versenyre 14 nevezés érkezett, amelyeket a pálinkaversenyhez hasonlóan szintén szakavatottak értékeltek és jutalmaztak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…