2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Palacsinta és chilis bab: ezek a magyarok kedvenc ételei

Már nem a hagyományos magyar ételek a legkeresettebbek az interneten. Több mint tízezer recept közül a palacsintára és a muffinra kíváncsiak a legtöbben, de vannak igazi meglepetések is a listán.
A sütik a legkeresettebbek
A palacsinta, a muffin és a kókuszgolyó a legkeresettebb receptek a hazai interneten. Ez derül ki abból a felmérésből, amit a Receptneked.hu készített el több mint tízezer receptkeresés alapján.
A vizsgálatból kiderül, hogy a magyarok elsősorban süteményreceptekre keresnek az interneten, míg a húsok vagy levesek iránt lényegesen kisebb az érdeklődés.
A vezető hármas mellett még népszerű sütemény az almás pite, a tiramisu és a kakaós csiga is.

Nem is utáljuk a tökfőzeléket
Bár a tökfőzelék gyerekkorban igazi közutálatnak örvend, úgy tűnik, felnőtt korra sokan megkedvelik, ugyanis a tökfőzelék a legkeresettebb főzelékrecept a neten, amit némileg leszakadva a krumplifőzelék és a borsófőzelék követ.
Míg a főzelékeknél a tökfőzelék vezet, addig a levesek körében egyértelműen a paradicsomleves a legkeresettebb recept, amit a tárkonyos raguleves és a zellerkrémleves követ. A hagyományosabb babgulyás és lencseleves csak a lista negyedik és ötödik helyére fért fel.

A rakott krumpli örök
A főételek közül a hagyományosabb ételekre van a legnagyobb érdeklődés. A lista élén a csirkemell receptek állnak, amelyet a rakott krumpli és a brassói aprópecsenye receptje követ.
Az egytálételeknél már a hagyomány mellett az új szokások is jelen vannak. A listát a túrógombóc vezeti, amit a chilis bab és a mákos guba követ.

Furcsaságok a listán
A listából jól látszik, hogy az édes ételek a legkeresettebbek, de a chilis bab mellett más furcsaság is akad. A torták közül például a sajttorta és a répatorta a legkeresettebb, de nagy az érdeklődés például az avokádókrém készítése iránt is, ami szintén nem nevezhető hagyományos magyar ételnek.

A módszertan
A vizsgálatba 11 218 receptkeresést vontunk be, majd a Google segítségével megvizsgáltuk, hogy az egyes receptekre mennyi az átlagos havi keresések száma. Ez alapján rajzolódott ki a legkeresettebb ételreceptek listája.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …