2024. 10. 17. csütörtök

Hedvig
1 EUR 401 HUF
1 GBP 480 HUF

Gasztrománia

HOGYAN KÉSZÜL A BEJGLI?
A karácsonyi menüből soha nem hiányozhat a beigli. Nógrád megye egyik leghíresebb szakácsnője, Molnár Antalné, Erzsike néni. Az ő ünnepi asztalán is mindig ott illatozik ez a hagyományos étel. Erzsik…
Ünnepi teríték
Nagy ünnep,nagy teríték! Farkas Elemér gasztrokreátor ad tanácsokat, miként tudjuk meghitté és harmonikussá tenni ünnepi asztalunkat.             Nézzék meg a freepress.hu riportját:  …
A csuka töltve, isteni étek
Valakinek az a több mint negyven kilós harcsa is az asztalára kerül az idei karácsonykor, amellyel Orbán Attila halértékesítő most a fotó kedvéért birkózik. Kapható a Tisza hídnál lévő Haláriumban pon…
EGÉSZSÉGBARÁT ÉTTERMEK
Egészségünk megőrzése egyszerűnek tűnik, pedig mégsem az. Jelenleg az éttermek többsége füstös, a vendégeknek pedig fogalmuk sincs mennyi zsírt, szénhidrátot esznek meg. Hasonló a helyzet számos élelm…
Karácsonyi receptek
Aljotta (Máltai halleves) Hozzávalók: 80 dkg hal, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 szem paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 8 dkg rizs, 2 ek olaj, só, őrölt bors, babérlevél, mentalevél, majorá…
MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM
Az 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja. Ma már a világ 132 orszá…
MAGYAR PÁLINKA NAPJA
Újra Pálinka Árkádia a Kossuth téren - 2008. 12. 03. - 2008. 12. 05. - Rékasi Károly: ott a helyünk a Pálinka Árkádián - 2010-2011: a közösségi marketing az eredetvédett pálinkákról szól - Pálinkát os…
Bormustra a Megyeházán
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Idősügyi Tanács és a megyében működő idősügyi szervezetek kezdeményezésére idén először rendezték meg a Megyeházán a Márton Napi Bormustrát.   A nyugdíjas termelők be…
SZENT GYÖRGY-HEGYI BIOBOR
A Tapolcai-medence tűzhányói, bazaltsapkás tanúhegyei közül az egyik legjellegzetesebb a 415 m magas Szent György-hegy. A málló bazalttörmelék a pannon üledékkel elvegyülve hazánk egyik leghíresebb sz…
A Hotel Palota négycsillagossá varázsolva
Ha valaha képeslapokat kellene küldenem Miskolcról, egyik biztosan a Palotaszálló lenne. Talán téli, vagy tavaszi, inkább nyári, mégis őszi környezetben. Nem is tudom, hiszen mind a négy évszakban pom…
Könnyű vacsora
Egy igencsak kiadásra sikerült ebéd után úgy gondoltam, igazából semmi szükség arra, hogy egy almán vagy joghurton kívül bármi mást is együnk, az élet azonban közbeszólt. Illetve egy ettől kicsit konk…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp