2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Országos Vadételfőző Verseny és Fesztivál Kács

Képösszeállításunk Kácson készült, június 20-án ahol már 11 éve minden év júniusának második hétvégéjén vadételfőző versenyt és vadlakomát rendeznek.

A versenyzők vadhúst kaptak, tűzrakó hellyel és tűzifával. A főzőedényről, fűszerekről, díszítésről és egyebekről viszont mindenki magának gondoskodott.
Mivel a kácsiak a kétnapos rendezvényt a vadászok ünnepének is szánják, ezért indulhatnak a “Hozott húsból” kategóriában is, azaz ők már otthon korábban pácolhatják a maguk lőtte vadat, vagy előkészíthetik az egész vaddisznót egybesütéshez.
Az ország egész részéről érkeztek vadászok, baráti társaságok hatvan csapat versengett, és a szigorú zsűrinek bizony okoztak meglehetős fejfájást a különlegesebbnél, különlegesebb étkekkel. Készült itt vad erőlevestől kezdve egybe sült malacig minden finomság, de a Bükkzsérciek vitték el a pálmát. Az emődi pincegazdák főzte, – „sörétes puskán ejett vadmalac, tárkonyos, turos babban” – hamar elfogyott, de a Frikandó Fogadó egyben, nyárson sült malaca sem tartott sokáig.

Fotó: O:L:
 
 
 
A közös vadpörköltből                 Itt nyárson sül a disznó,
         mindenkinek jutott             amit a jászapáti Szabó család
                                                                                          kínált                                          
 
         
 Az emődi pincegazdák                  A sült vadmalacot      
  bográcsában már alig               házi kenyérrel a jászapáti
maradt kínálnivaló                     Szabó család kínálta
 
         
Vadhoz gyümölcs                      A szigorú szakmai
mindenkor – a fatálon                              zsűri             

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…