2021. 08. 5. csütörtök

Krisztina
1 EUR 354 HUF
1 GBP 416 HUF

Országos Vadételfőző Verseny és Fesztivál Kács

Képösszeállításunk Kácson készült, június 20-án ahol már 11 éve minden év júniusának második hétvégéjén vadételfőző versenyt és vadlakomát rendeznek.

A versenyzők vadhúst kaptak, tűzrakó hellyel és tűzifával. A főzőedényről, fűszerekről, díszítésről és egyebekről viszont mindenki magának gondoskodott.
Mivel a kácsiak a kétnapos rendezvényt a vadászok ünnepének is szánják, ezért indulhatnak a “Hozott húsból” kategóriában is, azaz ők már otthon korábban pácolhatják a maguk lőtte vadat, vagy előkészíthetik az egész vaddisznót egybesütéshez.
Az ország egész részéről érkeztek vadászok, baráti társaságok hatvan csapat versengett, és a szigorú zsűrinek bizony okoztak meglehetős fejfájást a különlegesebbnél, különlegesebb étkekkel. Készült itt vad erőlevestől kezdve egybe sült malacig minden finomság, de a Bükkzsérciek vitték el a pálmát. Az emődi pincegazdák főzte, – „sörétes puskán ejett vadmalac, tárkonyos, turos babban” – hamar elfogyott, de a Frikandó Fogadó egyben, nyárson sült malaca sem tartott sokáig.

Fotó: O:L:
 
 
 
A közös vadpörköltből                 Itt nyárson sül a disznó,
         mindenkinek jutott             amit a jászapáti Szabó család
                                                                                          kínált                                          
 
         
 Az emődi pincegazdák                  A sült vadmalacot      
  bográcsában már alig               házi kenyérrel a jászapáti
maradt kínálnivaló                     Szabó család kínálta
 
         
Vadhoz gyümölcs                      A szigorú szakmai
mindenkor – a fatálon                              zsűri             

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum