2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Minőségi edelényi borok

Hét nagy aranyérmes fehér és egy vörös bor a mérlege a pénteken Edelényben megrendezett borversenynek.

„Ma már az edelényi mindenhol jegyzett bor” – mondta értékelőjében dr. Farkas Attila, a zsűri elnöke a pénteki borverseny díjkiosztó rendezvényén.

Molnár Oszkár polgármester, térségünk országgyűlési képviselője kiemelte: a Miklós Gyula Kertbarát Kör huszonegy- és az Edelényi Hegyek Közössége tízesztendős munkájának köszönhető az, hogy az edelényi fehér és vörös borok minőségben már a legnevesebb borvidékeken termeltek méltó vetélytársai.

A két zsűri a nagy aranyak mellett a fehér borok versenyében huszonnégy aranyat, tizennyolc ezüstöt, tíz bronzot, a vörösekében huszonnyolc aranyat, huszonkilenc ezüstöt és tizenöt bronzot osztott ki. Az egy benevezett gyümölcsbor aranyérmet szerzett.

A legjobb fehér bor Demjén Jánosé, a legjobb vörös Markó Lászlóé lett. A legeredményesebb borász Tóbiás Dániel volt. Különdíjban részesült még Slezsák Zsolt, Fain Csaba, Kiss János, Tóbiás László, Kacsur Zoltán és Kiss Vince.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…