2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM

MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM

MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUMAz 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja. Ma már a világ 132 országában több mint 100.000 tagot számlál.

A mozgalom alapját a helyi csoportok, a Conviviumok képezik. A Slow Food Tokaj Convivium a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek, szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául.

Az alapító tagok között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános

Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf valamint Wille-Baumkauff

Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.

A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009.december 10. napján 18:30 órai kezdettel lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben.

Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés menüt szolgál fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…