2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztrománia
  • »
  • LISZTESKÖNYV: Főzz finomat az otthoni tartós élelmiszer készletből és közben támogasd a Magyar Vöröskereszt munkáját

LISZTESKÖNYV: Főzz finomat az otthoni tartós élelmiszer készletből és közben támogasd a Magyar Vöröskereszt munkáját

 A Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary közös, ingyenes receptgyűjteménye , tippeket ad arra, hogy az otthon felhalmozott lisztkészletből hogyan lehet minél változatosabb és finomabb ételeket készíteni. Közben a felhasználók támogathatják is Magyarország legnagyobb humanitárius szervezetének koronavírus elleni munkáját.
A fogyasztók aktívan töltik fel az éléskamrát a koronavírus miatti karanténra készülve, és elkezdték az olyan alapélelmiszerek, mint a cukor, a liszt, a rizs, valamint az étolaj betárazását. Mindezt a Nielsen legfrissebb adatai is igazolják: a nemzetközi kereskedelmi láncokban 2020 kilencedik hetében a cukor értékbeli forgalma 178 százalékkal, a liszt értékesítése pedig 168 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, de nagy tételben vásároltak száraztésztából, rizsből és étolajból is.
De hogy mi lesz a felhalmozott élelmiszerekkel? Ebben segít a Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary együttműködésével megszületett receptgyűjtemény a LISZTESKÖNYV, amely ötleteket ad arra, hogy hogyan lehet a felhalmozott tartós élelmiszerekből változatos, tápláló és finom ételeket készíteni.  Az ízletes ebédek elkészítése közben ráadásul támogathatjuk a Magyar Vöröskeresztet is: a könyvben található adományozási linkre kattintva az olvasók lehetőségeikhez mérten tudják támogatni a szervezet működését.
A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) közös célja 32 millió svájci frank összegű adomány összegyűjtések a koronavírus járvány elleni küzdelemre, ehhez csatlakozott február végén a Magyar Vöröskereszt, mely a befolyt összeget nagyrészt hazai terepen használja fel.  A humanitárius szervezet a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva április 30-ig várja az adományokat. Céljuk legalább tízmillió forint összegyűjtése. Az adományokból befolyó összeget tájékoztatásra, információs kiadványokra, egészségügyi eszközök, védőmaszkok, védőruhák és más védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítják. A felajánlások egy részéből történik emellett a szociális ellátás fenntartása, a pszichoszociális segítségnyújtás megszervezése, valamint az adományok logisztikája és az elosztás biztosítása is.
A koronavírussal kapcsolatban további információ érhető el a Magyar Vöröskereszt koronavírussal kapcsolatos tájékoztató weboldalán: http://voroskereszt.hu/koronavirus-tajekoztato-oldal/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek