2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Kolumbiából származó fenséges párlat, a Dictador rum

Ellenállhatatlan latin temperamentum, magas minőségű alapanyagok, és az évszázadok során finomra csiszolt előállítási mechanizmus. Többek között ennek is köszönhető a Dictador rum különleges státusza.

Ebben a bejegyzésben nemcsak a fenséges nedű létrejöttének izgalmas történetét világítjuk meg, hanem a Dictador rum alapanyagainak ismertetése mellett konkrét típusokat is az olvasó figyelmébe ajánlunk.

Pénzügyi reformok mellett a rum kereskedelem felvirágoztatása

A híres ital márka születése ahhoz az eseményhez köthető, amikor Severo Arango y Ferro az 1800-as évek végén Cartagena környékére érkezett. A spanyolok amerikai gyarmatainak adóbeszedési rendszerét megreformálni kívánó tisztviselő a munkája mellett rátalált egy másik nagy szerelemre, név szerint a helyiek kedvenc italának számító rumra.

Rövid időn belül már ő számított a terület egyik legfontosabb kereskedőjének. A róla elnevezett Dictador rum már az egyik leszármazottjának köszönhető, aki lepárlót alapított a ma Kolumbia területén megtalálható festői vidéken.

Don Julio Arango y Parra időt és energiát nem sajnálva kutatta fel a rumkészítés hagyományainak legősibb titkait. Szorgalmának és kimeríthetetlen tudásszomjának köszönhetően jöhetett létre az a nemes ital, amelyért ma milliók rajonganak.

A Dictador rum elmaradhatatlan alapanyaga: a cukornád

Kolumbia a világ leginkább jelentős cukornád termelőjének számít, Cartagena pedig egyfajta epicentruma a rumkészítéshez kulcsfontosságú hozzávaló előállításának.

A világörökség részének számító terület speciális éghajlatát a tengeri és szárazföldi klíma sajátos egyvelege fűszerezi. Jó eséllyel ennek is köszönhető, hogy a kiváló rumkészítőnek számító Hernan Parra keze nyomán káprázatos karibi ízvilággal rendelkező szomjoltó kerül a palackokba.

A Dictador rumot kortyolgatva akár mi magunk is úgy érezhetjük, mintha néhány pillanat erejéig a távoli kolumbiai városka macskaköves utcáin sétálgatva szívnánk magunkba a környék fantasztikus hangulatát.

A Dictador rumok kihagyhatatlan darabjai

Elsőként nézzük is a fogyasztók kedvencét, a márka üdvöskéjét. A Dictador 12 Years rum valódi remekműnek számít az ínyencek véleménye szerint is, ezért a kóstolása erősen a javasolt kategóriába tartozik.

Hogyha kedvet kapnánk az érettebb változatok kipróbálásához, akkor a Dictador 20 Years rum jelentheti számunkra az ideális választást. Minden bizonnyal nagyot csettintünk majd a nyelvünkkel, amikor a karamellás, vaníliás és mézes jelleg kölcsönhatásba lép a hordónak köszönhető tölgyes és fűszeres aromákkal.

Ha pedig inkább koktélt fogyasztanánk, akkor a Dictador felhasználásával készülő Trofea De Colombia, vagy akár a bajnokok reggelijeként is emlegetett Breakfast in Cartagena is egészen egyedi élményt nyújthat a számunkra.

Nézz körül az iDrinks rum kínálatában! /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…