2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Zöld színek a gyerekszobában?

Azt bizonyára mindenki tudja, hogy a minket körülvevő színek hatással vannak ránk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen árnyalatok dominálnak abban a térben, amelyben minden egyes nap az időnk egy részét töltjük.

 

A zöld szín különleges hangulata

 

A zöld színnek sajátos hangulata van. Egyrészt megidézi számunkra a természetet, s ezzel harmóniát, nyugalmat kölcsönöz a belső térbe, másrészt rengeteg különböző árnyalatban becsempészve az adott helyiségbe egyszerre alakíthatunk ki összhangot és változatosságot.

 

Ehhez a színhez nagyon sok pozitív érzelem kötődik, mint például a szabadság és a békesség élménye, amelyre igazán nagy szükség van a mai világban, valamint az állandó megújulás képessége, amely a természet újraéledésével együtt gyakorlatilag automatikus asszociáció, kiváltképpen ilyenkor, tavasszal.

 

Biztosan megfigyeltük már, hogy nagyon sok egészségügyi intézményben is élnek a nyugtató hatásával, amely ráadásul a pozitív életérzések társításával támogatja az egészséget, és ezáltal a gyógyulást.

 

Hogyan érdemes ezt a színt a gyerekszobában megjeleníteni?

 

Noha elsőre talán nem tűnik szokványos választásnak, jó tudni, hogy az idei év trend színei között ez lesz az egyik legizgalmasabb és legdivatosabb választás, s nemcsak a gyerekszobában.

 

Ráadásul a rengeteg pozitív társítás miatt, ami a gondolatokat, érzelmeket és a hatásokat illeti, igazán minden szülőnek megéri megfontolni, hogy ad-e némi teret a zöld színnek a gyerekszobában. Ahogy a babyberry.hu zöld színű dekorációival akkor is becsempészhetjük a zöld friss árnyalatait a szobába, ha csupán kisebb változtatásokban gondolkodunk.

 

Legyen az akár egy erdős falmatrica, néhány zöldben pompázó takaró és párna, illetve más textília, nagyon sokféleképpen varázsolhatjuk frissebbé és nyugodtabbá a babaszoba hangulatát.

 

Mivel ebben a helyiségben bizony nemcsak a gyermek tartózkodik gyakran, hanem a szülők, sőt, a vendégek is tiszteletüket teszik, igazán bölcs döntés, ha jelentős figyelmet és energiát áldozunk a harmonikus szoba kialakítására.

 

De egy baldachin, egy csúszda vagy egy hinta is nagyszerű ötlet, ha elegendő hellyel rendelkezünk, s abban biztosak lehetünk, hogy nagyon sokféle stílusú babaszobában tökéletesen mutat majd.

 

Milyen stílusú babaszobába vagy gyerekszobába illik ez a szín?

 

A zöld színnek nagyon sokféle árnyalata van, ezért gyakorlatilag bármilyen stílushoz nyugodtan választhatjuk, feltéve, hogy némi figyelmet fordítunk arra, hogy a megfelelő árnyalat mellett döntsünk, hogy megőrizzük, illetve fokozzuk a szobában meglévő harmonikus légkört.

 

Ezenfelül a szín megállja a helyét a vintage, a modern, a minimalista, a játékos, a skandináv, sőt, a gendersemleges gyerekszobában is. Az idei slágernek, a természetközeli babaszobának pedig egyenesen kötelező eleme, éppen ezért biztos, hogy nem hibázunk azzal, ha több olyan kiegészítőt is elhelyezünk gyermekünk szobájában, amelyek zöld színben pompáznak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben újít…

További cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben újít…